Recepti 03. listopada 2014.

Terina od brokula i šampinjona

gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo vrlo slično pašteti radi se od povrća, mesa ili ribe

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 169

Potrebno vam je

  • 450 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 50 g krušne mrvice (schär, bez glutena)
  • 60 g jogurt (3.2% masti)
  • 30 g parmezan
  • 2 kom jaje kokošje
  • muškatni oraščić
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite četvrtasti kalup za 900-gramski kruh i obložite ga papirom za pečenje.
  2. Brokulu blanširajte tri minute pa ocijediite. Izdvojite 1/4 cvjetića brokule, a ostatak nasjeckajte.
  3. U zdjeli pomiješajte sjeckane šampinjone, krušne mrvice, jogurt i parmezan. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Postupno umiješajte brokulu, izdvojene cvjetiće i umućeno jaje. Smjesu stavite u pripremljeni kalup. Stavite ga u dubok lim za pečenje i ulijte dovoljno vode da dosegne do polovice visine kalupa. Stavite u pećnicu i pecite 20-ak min.
  4. Kalup izvadite iz pećnice, preokrenite na pladanj, narežite na ploške i poslužite s mladim krumpirom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.