gastro postao
Jelo vrlo slično pašteti radi se od povrća, mesa ili ribe
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 169
Potrebno vam je
- 450 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 50 g krušne mrvice (schär, bez glutena)
- 60 g jogurt (3.2% masti)
- 30 g parmezan
- 2 kom jaje kokošje
- muškatni oraščić
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite četvrtasti kalup za 900-gramski kruh i obložite ga papirom za pečenje.
- Brokulu blanširajte tri minute pa ocijediite. Izdvojite 1/4 cvjetića brokule, a ostatak nasjeckajte.
- U zdjeli pomiješajte sjeckane šampinjone, krušne mrvice, jogurt i parmezan. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Postupno umiješajte brokulu, izdvojene cvjetiće i umućeno jaje. Smjesu stavite u pripremljeni kalup. Stavite ga u dubok lim za pečenje i ulijte dovoljno vode da dosegne do polovice visine kalupa. Stavite u pećnicu i pecite 20-ak min.
- Kalup izvadite iz pećnice, preokrenite na pladanj, narežite na ploške i poslužite s mladim krumpirom.
Izvor Skuhatćute