Recepti 13. listopada 2014.

Thai pileći curry

Thai pileći curry
gastro postao gastro.24sata.hr
Inspirirani azijskom kuhinjom pripremite popularni tajlandski pileći curry

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 0.50 dl kokosovo mlijeko
  • 1 kom ljutika
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žlica đumbir, korijen
  • 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 žlica curry
  • mljevena kurkuma
  • 3 žlica soja umak
  • 1 žlica miso
  • 4 mala žlica kardamon u prahu
  • 1 list lovorov list
  • 1 kom štapić cimeta
  • 300 g riža, jasmin

Priprema

  1. U većoj posudi sa poklopcem zagrijati kokosovo mlijeko pa dodati ljutiku ili luk, češnjak i đumbir te kuhati na laganoj vatri 3-5 minuta.
  2. Dodati piletinu i na pojačanoj vatri pirjati dok ravnomjerno poprimi boju sa svih strana, a zatim dodati curry i kurkumu pa promiješati da se piletina obloži dodanim začinima.
  3. Dodati rižu, umak od soje i misso pastu pa dobro promiješati.
  4. Uliti 2,5 dl vode i još jednom promiješati pa dodati kardamon, lovorov list i cimet. Poklopiti i zagrijati do vrenja. Zatim smanjiti vatru i kuhati 30-35 minuta, odnosno dok riža bude kuhana.
  5. Maknuti sa izvora topline i ostaviti poklopljeno još 10 minuta. Nakon toga maknuti poklopac, rižu promiješati vilicom i odbaciti čahure kardamona, lovorov list i štapić cimeta.

Inspirirani azijskom kuhinjom pripremite popularni tajlandski pileći curry

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.