gastro postao
Sve je slasnije uz malo slanine, a receptu dodajte povrće prema želji
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 2427
Potrebno vam je
- 700 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 450 g tjestenina s jajima
- 8 žlica maslac, slani
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 žličica sol
- papar
- 3 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 šalica gouda punomasni
- 1 šalica mozzarella
- 220 g pesto genovese
Priprema
- U većoj tavi pržite slaninu narezanu na trakice, dok ne postane hrskava, od 15 do 18 minuta. Izvadite iz tave i stavite sa strane. Skuhajte tjesteninu, ocijedite i stavite sa strane.
- U tavi otopite maslac te mu dodajte brašno, sol i papar pa kuhajte uz miješanje dvije minute. Postupno ulijevajte mlijeko te kuhajte dok se ne zgusne.
- Smanjite plamen i dodajte sireve koje ste prethodno natrgali. Umiješajte tjesteninu i pesto. Odvojite nekoliko žlica slanine, a ostatak umiješajte tjestenini. Prije posluživanja pospite odvojenom slaninom.