Recepti 14. listopada 2014.

Tjestenina sa šumskim gljivama

Tjestenina-sa-šumskim-gljivama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zamijesite tijesto od kestenovog brašna i prelijte umakom od gljiva, temeljca i kiselog vrhnja

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 565

Potrebno vam je

  • 375 g kestenovo brašno
  • 2 kom jaje kokošje
  • 25 g oštro brašno
  • 400 g luk ,crveni
  • 200 g vrganj
  • 200 g lisičarka
  • 200 g bukovače
  • sol
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1.50 žlica ulje, biljno
  • papar
  • 2.50 dl mesni temeljac
  • 1 žlica vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

  1. Od jaja, kestenova brašna i običnog brašna uz dodatak soli umijesite tijesto, razvaljajte i napravite rezance.
  2. Na ulju popržite sitno nasjeckani luk i narezane gljive (ako rabite sušene gljive, dobro bi ih bilo namočiti u vodi da se opuste). Kada se luk i gljive poprže, zalijte temeljcem te kratko prokuhajte. Začinite te, prema želji, dodajte kiselog vrhnja.
  3. Tijesto skuhajte u slanoj vodi, procijedite, prelijte rastopljenim maslacem pa umakom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.