gastro postao
Zamijesite tijesto od kestenovog brašna i prelijte umakom od gljiva, temeljca i kiselog vrhnja
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 565
Potrebno vam je
- 375 g kestenovo brašno
- 2 kom jaje kokošje
- 25 g oštro brašno
- 400 g luk ,crveni
- 200 g vrganj
- 200 g lisičarka
- 200 g bukovače
- sol
- 1 žlica maslac, slani
- 1.50 žlica ulje, biljno
- papar
- 2.50 dl mesni temeljac
- 1 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
Priprema
- Od jaja, kestenova brašna i običnog brašna uz dodatak soli umijesite tijesto, razvaljajte i napravite rezance.
- Na ulju popržite sitno nasjeckani luk i narezane gljive (ako rabite sušene gljive, dobro bi ih bilo namočiti u vodi da se opuste). Kada se luk i gljive poprže, zalijte temeljcem te kratko prokuhajte. Začinite te, prema želji, dodajte kiselog vrhnja.
- Tijesto skuhajte u slanoj vodi, procijedite, prelijte rastopljenim maslacem pa umakom.