Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina sa šunkom i šparogama

Tjestenina sa šunkom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan način pripreme tjestenine koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a rezultat će biti ukusno i sočno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 689

Potrebno vam je

  • 400 g tjestenina s jajima
  • 240 g šparoge, divlje
  • 60 g maslac, slani
  • 260 g vrhnje za kuhanje
  • 100 g parmezan
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • ljuta paprika
  • 200 g kuhana šunka

Priprema

  1. U lonac ulijte vodu i lagano posolite. Pustite vodu neka zavrije pa u njoj skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. Zadnjih pet minuta kuhanja ubacite šparoge u lonac. Ocijedite tjesteninu i šparoge. Ugrijte maslac i vrhnje u dubokoj tavi na umjerenoj vatri. Kad smjesa počne krčkati, dodajte naribani sir, papar i kajensku papriku.
  3. Nastavite kuhati uz miješanje. Dodajte narezanu kuhanu šunku. U tavu dodajte šparoge i tjesteninu, kratko promiješajte i poslužite toplo.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.