Recepti 13. listopada 2014.

Torta od ananasa

gastro postao gastro.24sata.hr
Desert koji će vas osvojiti svojim izgledom i okusom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 328

Kore

  • 3 kom bjelanjak kokošji
  • 70 g šećer, kristal
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 mala žlica alkoholni ocat
  • 0.50 žlica tamni rum
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 20 g kukuruzni škrob
  • 30 g oštro brašno

Krema

  • 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 200 ml sok od ananasa (konz.)
  • 800 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 30 g vanilija bourbon
  • 180 g šećer, kristal
  • 150 g kukuruzni škrob
  • 125 g maslac, slani
  • 850 g kompot od ananasa

Ukrašavanje

  • 500 ml vrhnje za šlag

Priprema

  1. Skuhajte kremu - žumanjke umutite sa šećerom i vanilin šećerom.
  2. Dodajte sok od ananasa (iz konzerve) i prosijano škrobno brašno.
  3. Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad provrije, dodajte malo mlijeka žumanjcima kako biste ih temperirali i umutite pjenjačom.
  4. Zatim smjesu sa žumanjcima izlijte u vrelo mlijeko i kuhajte miješajući dok se ne zgusne poput pudinga. Maknite s vatre, pokrijte površinu kreme prozirnom folijom i ohladite.
  5. Zatim kremu razradite mikserom. Pjenasto izmiksajte maslac i sjedinite ga s kremom. Umiješajte ananas narezan na kockice.
  6. Za koru izmiksajte tri bjelanjka s prstohvatom soli u snijeg pa postupno umiksajte šećer. Dodajte prosijano škrobno brašno, prašak za pecivo i oštro brašno pa lagano izmiksajte. ručno umiješajte rum, ulje i ocat.
  7. Dno kalupa za tortu promjera 26 cm namastite, prekrijte papirom za pečenje i rasporedite koru.
  8. Ispecite tri kore 10-ak minuta na 160°c. Kore nadjenite kremom i složite jednu na drugu.
  9. vrhnje izmiksajte u šlag te njime premažite i ukrasite tortu. prema želji, dodajte prehrambene boje.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.