gastro postao
                                            
                                        
                                    Kremasta torta sa svježim jagodama lako bi mogla postati favorit i vašoj djeci
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 504
Ostali sastojci
- 6 kom jaje kokošje
 - 250 g pšenično brašno, bijelo
 - 250 g šećer, kristal
 - 1 kom vanilin šećer
 - 75 g maslac, neslani
 - 2 žlica tamni rum
 - 500 g jagode
 - 2.50 dl vrhnje, tekuće
 - 50 g šećer, u prahu
 
Krema od vanilije
- 4 kom jaje kokošje
 - 175 g šećer, u prahu
 - 1 kom vanilin šećer
 - 60 g gustin
 - 5 dl mlijeko kravlje, punomasno
 - 150 g maslac, neslani
 
Priprema
- Istucite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, vaniliju, čvrsto istučenu pjenu od bjelanjaka i rastopljeni prohlađeni maslac. Sve lagano izmiješajte pa ovom smjesom premažite tri kruga od papira veličine torte, stavite ih na lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20-25 minuta. Pečene kore izvadite, skinite s papira i ostavite da se ohlade.
 - Za kremu pjenasto istucite jaja sa šećerom i vanilijom. Umiješajte brašno, postupno ulijte kipuće mlijeko i miješajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Gotovu kremu maknite s vatre i miješajte dok se ne ohladi. Mikserom umiješajte rum i maslac, premažite sve tri kore, posložite ih narezanim jagodama i stavite jednu na drugu. Cijelu tortu premažite i išarajte tučenim vrhnjem te na sredini ukrasite jagodama.
Kvaliteta biskvita ovisi o čvrstoći snijega od bjelanjaka. Jaja ostavite najmanje pola sata na sobnoj temperaturi. Snijeg će se dobro istući ako u posudi i na nastavcima miksera nema nimalo masnoće ili ostatka žumanjka.
 
Izvor Skuhatćute