Recepti 13. listopada 2014.

Torta od jagoda

gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasta torta sa svježim jagodama lako bi mogla postati favorit i vašoj djeci

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 504

Ostali sastojci

  • 6 kom jaje kokošje
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 250 g šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 75 g maslac, neslani
  • 2 žlica tamni rum
  • 500 g jagode
  • 2.50 dl vrhnje, tekuće
  • 50 g šećer, u prahu

Krema od vanilije

  • 4 kom jaje kokošje
  • 175 g šećer, u prahu
  • 1 kom vanilin šećer
  • 60 g gustin
  • 5 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 150 g maslac, neslani

Priprema

  1. Istucite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, vaniliju, čvrsto istučenu pjenu od bjelanjaka i rastopljeni prohlađeni maslac. Sve lagano izmiješajte pa ovom smjesom premažite tri kruga od papira veličine torte, stavite ih na lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20-25 minuta. Pečene kore izvadite, skinite s papira i ostavite da se ohlade.
  2. Za kremu pjenasto istucite jaja sa šećerom i vanilijom. Umiješajte brašno, postupno ulijte kipuće mlijeko i miješajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Gotovu kremu maknite s vatre i miješajte dok se ne ohladi. Mikserom umiješajte rum i maslac, premažite sve tri kore, posložite ih narezanim jagodama i stavite jednu na drugu. Cijelu tortu premažite i išarajte tučenim vrhnjem te na sredini ukrasite jagodama.Kvaliteta biskvita ovisi o čvrstoći snijega od bjelanjaka. Jaja ostavite najmanje pola sata na sobnoj temperaturi. Snijeg će se dobro istući ako u posudi i na nastavcima miksera nema nimalo masnoće ili ostatka žumanjka.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.