gastro postao
                                            
                                        
                                    Kombinacija piškota i jagoda za odličan lagani desert
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 385
Potrebno vam je
- 600 g jagode
 - 60 g šećer, kristal
 - 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 200 g piškote
 - 1 žlica liker od naranče
 - 0.25 l vino bijelo
 - 200 ml vrhnje za šlag
 - 1 šaka bobičasto voće
 - 10 g zelatina
 
Priprema
- Na dno zdjele poslažite polovinu piškota, a uz stijenku zdjele drugu polovinu piškota poprskanih likerom od naranče. Oprane, očišćene i ocijeđene jagode narezati. U hladnoj vodi namočiti želatinu.
 - Žumanjke i šećer pjenasto umutiti, postepeno dolijevajući vino.
 - Želatinu istisnuti i pustiti da se polako rastopi na blagoj vatri, pazeći da ne zavre, jer se inače više neće stvrdnuti. Želatinu umiješati u smjesu od jaja i šećera. Čim se krema počne zgušnjavati, dodati izrezane jagode, zaslađene po želji te čvrsto tučeno slatko vrhnje. Nekoliko jagoda i malo vrhnja ostavite za ukras. Kremom prelijte piškote u zdjeli.
 - Tortu nekoliko sati ostavite na hladnome, da se stvrdne, a zatim je izvrnite na tanjur i ukrasite bobičastim voćem.