Recepti 13. listopada 2014.

Torta od jagoda i piškota

Torta od jagoda i piškota
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija piškota i jagoda za odličan lagani desert

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 385

Potrebno vam je

  • 600 g jagode
  • 60 g šećer, kristal
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 200 g piškote
  • 1 žlica liker od naranče
  • 0.25 l vino bijelo
  • 200 ml vrhnje za šlag
  • 1 šaka bobičasto voće
  • 10 g zelatina

Priprema

  1. Na dno zdjele poslažite polovinu piškota, a uz stijenku zdjele drugu polovinu piškota poprskanih likerom od naranče. Oprane, očišćene i ocijeđene jagode narezati. U hladnoj vodi namočiti želatinu.
  2. Žumanjke i šećer pjenasto umutiti, postepeno dolijevajući vino.
  3. Želatinu istisnuti i pustiti da se polako rastopi na blagoj vatri, pazeći da ne zavre, jer se inače više neće stvrdnuti. Želatinu umiješati u smjesu od jaja i šećera. Čim se krema počne zgušnjavati, dodati izrezane jagode, zaslađene po želji te čvrsto tučeno slatko vrhnje. Nekoliko jagoda i malo vrhnja ostavite za ukras. Kremom prelijte piškote u zdjeli.
  4. Tortu nekoliko sati ostavite na hladnome, da se stvrdne, a zatim je izvrnite na tanjur i ukrasite bobičastim voćem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.