gastro postao
Ova slana torta dolazi nam iz Italije, a idealno ju je poslužiti kao toplo predjelo
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 863
Potrebno vam je
- 500 g kukuruzno brašno ili krupica
- 200 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 kom celer, korijen
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- kelj lisnati
- 80 g maslac, neslani
- sol
- papar
Priprema
- 100 g slanine narežite na kriške, a 100 g na kockice te nasjeckajte celer, mrkvu i crveni luk. Operite kelj pa narežite listove na trake.
- Pržite kockice slanine u tavi na maslacu te dodajte kelj i nasjeckano povrće. Pirjajte sve nekoliko minuta, ulijte vodu, poklopite i kuhajte 35-40 minuta na laganoj vatri.
- U dubokom loncu zakuhajte 1,8 litara lagano posoljene vode, dodajte palentu miješajući i kuhajte oko 50 minuta na laganoj vatri. Pred kraj dodajte u palentu pola povrća pa dobro promiješajte.
- Premažite maslacem okrugli kalup s prstenom u sredini, ulijte u njega palentu i ostavite nekoliko minuta da se stisne. Pospite ostatkom povrća i prženom slaninom
Izvor Skuhatćute