Recepti 01. lipnja 2018.

Počastite se tortom od sira s jagodama

torta-od-sira-jagode
foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Divna torta s jagodama pružit će vam pravo osvježenje

Jagoda je najobožavanije voće proljeća. Belgijanci su im posvetili muzej, a statistike pokazuju da su jagode omiljeno voće svakog drugog djeteta... 

Nema boljeg vjesnika proljeća od jagoda, osim što su dostupne, slatke i traju skoro do srpnja, iskoristive su u nizu recepata. Počastite se neodoljivom tortom od sira s jagodama.

 

Možda vas zanima... Isprobali smo Darkov kolač s jagodama od samo 4 sastojaka Recepti

 

Možda vas zanima... Provjereno savršena torta od jagoda - evo i zašto! Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • 300 g čokoladnih keksa
  • 150 g maslaca
  • 600 g krem sira
  • 100 g šećera
  • 20 g želatine u listićima
  • 2 žumanjka
  • 1 dl mlijeka
  • 500 g jagoda
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 dl vode
  • žlica voćnog likera

Priprema:

  1. Za podlogu pomiješajte mljevene kekse i rastopljeni maslac. Uspite u kalup pa ravnomjerno rasporedite i stavite u hladnjak da se stisne.
  2. Mikserom izmiksajte sir i 80 g šećera. Želatinu namočite u hladnu vodu. 
  3. Pjenasto umutite žumanjke s 20 g šećera i ulijte mlijeko. Dobivenu kremu kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu i promiješajte. Postupno kremu dodajte smjesi od sira. 
  4. Smjesu ulijte u kalup preko podloge i ostavite u hladnjaku do posluživanja.
  5. Neposredno prije toga oprane i očišćene jagode narežite na četvrtine. Njih ostavite za ukrašavanje, a 300 g protisnite kroz sito u zdjelu da dobijete voćnu kašu. Ukuhajte šećer i vodu dok se šećer ne rastopi. U sirup dodajte pasirane jagode i kuhajte oko 10 minuta. U ohlađeni preljev dodajte liker.
  6. Posložite četvrtine jagoda na tortu, prelijte ih preljevom i poslužite. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.