S njima se može stvarno puno napraviti, od džema (imate recept na mom blogu), soka, čiza, rolada, torti i ostalog..
Meni je za oko zapeo recept za jednu divnu tortu. Lagani biskvit, još laganija krema i savršeni preljev. S mojim izmjenama dobila sam savršenu tortu s jagodama.
Obećavam da ćete ju uvrstiti u svoju najomiljeniju tortu s jagodama. Jednostavna je za napraviti, pećnica vam treba samo za biskvit a za ostalo vam je potreban mikser. Stoga u nastavku pročitajte recept i - živjele savršene jagode!
U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše nove kolumnistice Nevene, posjetite blog Bake Cakes ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.
Za biskvit će vam trebati:
- 2 jaja
- 5 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 dag glatkog brašna
- pola praška za pecivo
- malo mlijeka za preliti biskvit
Za kremu vam je potrebno:
- 25 dag jagoda
- 2 čaše tekućeg jogurta
- 15 dag šećera u prahu
- 5 dcl slatkog vrhnja za šlag
- 2 vrećice mljevene želatine
Dekoracija torte:
- 30 dag jagoda
- 2 dcl soka od jagoda
- 1 vrećica mljevene želatine
- Priprema
Postupak pripreme:
1. Biskvit
Jaja pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Izmiksajte smjesu. Na dno kalupa (26 cm promjer) stavite papir za pečenje te izlijte smjesu i poravnajte. Biskvit pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10 do 15 min.
Kada je biskvit pečen izvadite ga iz kalupa, prelijte s mlijekom (okvirno 1,5 dcl je dovoljno) i pustite da se ohladi.
2. Krema
Jagode očistite i operite. Narežite ih na sitne kockice te im dodajte jogurt i šećer. Promiješajte.
Želatinu napravite prema uputama na vrećici. Kada je pripremite dodajte ju u prethodnu kremu od jagoda, jogurta i šećera. Promiješajte i stavite u hladnjak.
Za to vrijeme izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag. Kremu izvadite iz hladnjaka pa u nju dodajte šlag.
Kremu dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.
Ohlađeni biskvit stavite na stalak za tortu, obavezno oko njega obruč od kalupa. Na biskvit stavite kremu, poravnajte ju i pustite u hladnjaku dok ne napravite dekoraciju.
3. Dekoracija
Jagode očistite i operite, malo ih posušite na krpi te prerežite na pola. Želatinu napravite prema uputama na vrećici i zatim ju dodajte u sok od jagoda.
Tortu izvadite iz hladnjaka, posložite jagode po kremi i prelijte sokom.
Ostavite ju u hladnjaku na par sati ili preko noći, zatim maknite obruč i poslužite.
Dobar tek!