gastro postao
Odličan recept, vrlo sličan kremšnitama, ja sam ga tražila eksperimentirajući s raznim receptima i došla do ovih omjera kao najboljih. Jako, jako fino, nije preslatko, poseban okus i štih daju jagode i menta koji se okusom blago osjete na nepću.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 2 kom lisnatog tijesta
- 300 g jagoda
- 1 l mlijeka
- 2 dl vode
- 5 kom jaja
- 2 kom vanilin šećer
- 300 g šećera
- 150 g mekog brašna
- 500 ml vrhnja za šlag
- 4 list želatine
- 10 list svježe mente
Priprema
- Ispecite dvije okrugle kore.Bjelanjke istucite sa 150 g šećera. Miksajte žutanjke,150 g šećera,vaniliju.Brašno pomiješajte s 2 dcl mlijeka,dodajte žutanjcima;150 g jagoda, mentu i želatinu izradite;mlijeko i vodu zagrijavajte, dodajte žutanjke, kuhajte 12 min. U kremu umiješajte bjelanjaka,podijelite ju na dva dijela,u dio dodajte jagode
Odličan recept, vrlo sličan kremšnitama, ja sam ga tražila eksperimentirajući s raznim receptima i došla do ovih omjera kao najboljih. Jako, jako fino, nije preslatko, poseban okus i štih daju jagode i menta koji se okusom blago osjete na nepću.