Recepti 03. lipnja 2016.

Torta s jagodama i mentom

TORTA S JAGODAMA I MENTOM
gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan recept, vrlo sličan kremšnitama, ja sam ga tražila eksperimentirajući s raznim receptima i došla do ovih omjera kao najboljih. Jako, jako fino, nije preslatko, poseban okus i štih daju jagode i menta koji se okusom blago osjete na nepću.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 2 kom lisnatog tijesta
  • 300 g jagoda
  • 1 l mlijeka
  • 2 dl vode
  • 5 kom jaja
  • 2 kom vanilin šećer
  • 300 g šećera
  • 150 g mekog brašna
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 4 list želatine
  • 10 list svježe mente

Priprema

  1. Ispecite dvije okrugle kore.Bjelanjke istucite sa 150 g šećera. Miksajte žutanjke,150 g šećera,vaniliju.Brašno pomiješajte s 2 dcl mlijeka,dodajte žutanjcima;150 g jagoda, mentu i želatinu izradite;mlijeko i vodu zagrijavajte, dodajte žutanjke, kuhajte 12 min. U kremu umiješajte bjelanjaka,podijelite ju na dva dijela,u dio dodajte jagode TORTA S JAGODAMA I MENTOM | Author: carolovb foto: carolovb

Odličan recept, vrlo sličan kremšnitama, ja sam ga tražila eksperimentirajući s raznim receptima i došla do ovih omjera kao najboljih. Jako, jako fino, nije preslatko, poseban okus i štih daju jagode i menta koji se okusom blago osjete na nepću.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.