Recepti 03. listopada 2014.

Torta s mousseom od čokolade

gastro postao gastro.24sata.hr
Lagana podloga od biskvita i glazura od čokoladnog moussea recept su za savršeni desert

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 37

Biskvit

  • 4 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 4 žlica šećer, kristal

Mousse

  • 200 g tamna čokolada
  • 4 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 5 kom jaje kokošje
  • 3 žlica šećer, u prahu
  • 150 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • sol

Priprema

  1. Za biskvit odvojite bjelanjke i žutanjke. bjelanjke istucite u snijeg. Žutanjke umutite sa šećerom, dodajte kakao i brašno pa snijeg od bjelanjaka. Pecite u kalupu za torte na papiru za pečenje 40-45 min na 180°c i ostavite da se ohladi.
  2. Za mousse stavite slatko vrhnje u zamrzivač 15 min. Na pari rastopite čokoladu s mlijekom. Odvojite žutanjke i bjelanjke pa žutanjke dobro istucite sa šećerom u prahu (možete dodati 1 vanilin šećer). Čokoladu malo ohladite i umiješajte je u žutanjke.
  3. Istucite slatko vrhnje da dobijete što čvršći šlag i lagano miješajući dodajte u čokoladnu smjesu. Bjelanjke istucite s prstohvatom soli. Dobiveni snijeg nježno umiješajte u smjesu. Kremu rasporedite na biskvit i ohladite. Po želji možete preliti čokoladnom glazurom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.