gastro postao
Lagana podloga od biskvita i glazura od čokoladnog moussea recept su za savršeni desert
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 37
Biskvit
- 4 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 4 žlica šećer, kristal
Mousse
- 200 g tamna čokolada
- 4 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 5 kom jaje kokošje
- 3 žlica šećer, u prahu
- 150 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- sol
Priprema
- Za biskvit odvojite bjelanjke i žutanjke. bjelanjke istucite u snijeg. Žutanjke umutite sa šećerom, dodajte kakao i brašno pa snijeg od bjelanjaka. Pecite u kalupu za torte na papiru za pečenje 40-45 min na 180°c i ostavite da se ohladi.
- Za mousse stavite slatko vrhnje u zamrzivač 15 min. Na pari rastopite čokoladu s mlijekom. Odvojite žutanjke i bjelanjke pa žutanjke dobro istucite sa šećerom u prahu (možete dodati 1 vanilin šećer). Čokoladu malo ohladite i umiješajte je u žutanjke.
- Istucite slatko vrhnje da dobijete što čvršći šlag i lagano miješajući dodajte u čokoladnu smjesu. Bjelanjke istucite s prstohvatom soli. Dobiveni snijeg nježno umiješajte u smjesu. Kremu rasporedite na biskvit i ohladite. Po želji možete preliti čokoladnom glazurom.
Izvor Skuhatćute