Recepti 25. svibnja 2015.

Torta sa jagodama i kokosom

Torta sa jagodama i kokosom
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 15 žlica šećer
  • 15 žlica kokos
  • 1 žlica brašno
  • 500 g jagoda
  • 20 žlica voda
  • 300 g šećer
  • 150 g šećer
  • 10 žlica brašno
  • 200 g margarin
  • 100 g čokolada
  • 50 g margarin
  • 5 žlica ulje

Priprema

  1. Prvo treba ispeći kore. Kad se ispeku treba ih podijeliti na 2 djela. Zatim napraviti fil od jagoda, zatim žuti fil i čokoladni fil. Znači ide,kora,crveni fil, žuti fil, čokoladni fil, kora, crveni fil, žuti fil, čokoladni fil, šlag može ali i ne mora.
  2. Za kore ide 9 bjelanjaca, 15 žlica šećera, 15 žlica kokosa, 1 žlica brašna, pola praška za pecivo. Kada se ispeku podijelite na 2 djela.
  3. Za fil sa jagodama skuhati 500g jagoda, 20 žlica vode, 300g šećera, 2 pudinga od jagode. Sipati na obje kore, preko staviti žuti krem od 5 žumanjaka, pola litre mlijeka, 150g šećera, 10 žlica brašna.
  4. Kad se ohladi dodati 200g margarina. Preko žutog krema staviti 100g čokolade, 50g margarina, 5 žlica ulja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.