gastro postao
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 15 žlica šećer
- 15 žlica kokos
- 1 žlica brašno
- 500 g jagoda
- 20 žlica voda
- 300 g šećer
- 150 g šećer
- 10 žlica brašno
- 200 g margarin
- 100 g čokolada
- 50 g margarin
- 5 žlica ulje
Priprema
- Prvo treba ispeći kore. Kad se ispeku treba ih podijeliti na 2 djela. Zatim napraviti fil od jagoda, zatim žuti fil i čokoladni fil. Znači ide,kora,crveni fil, žuti fil, čokoladni fil, kora, crveni fil, žuti fil, čokoladni fil, šlag može ali i ne mora.
- Za kore ide 9 bjelanjaca, 15 žlica šećera, 15 žlica kokosa, 1 žlica brašna, pola praška za pecivo. Kada se ispeku podijelite na 2 djela.
- Za fil sa jagodama skuhati 500g jagoda, 20 žlica vode, 300g šećera, 2 pudinga od jagode. Sipati na obje kore, preko staviti žuti krem od 5 žumanjaka, pola litre mlijeka, 150g šećera, 10 žlica brašna.
- Kad se ohladi dodati 200g margarina. Preko žutog krema staviti 100g čokolade, 50g margarina, 5 žlica ulja.