Recepti 13. listopada 2014.

Torta za dobre živce

Torta za dobre živce
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako imate problema sa živcima, opustite se uz ovu tortu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1276

Potrebno vam je

  • 220 g pirovo brašno
  • 20 g prašak za pecivo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 120 g maslac, neslani
  • 40 g mljeveni cimet
  • 20 g muškatni oraščić
  • 20 g klinčići
  • 80 g orah, sirovi
  • 250 g višnje
  • 20 g zelatina
  • 250 g šećer, kristal
  • 5 dl vrhnje za šlag
  • 500 g mascarpone
  • 50 g vanilin šećer
  • 1 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)

Priprema

  1. Od pirova brašna, oraha, maslaca, vanilin šećera, cimeta, klinčića, muškatnog oraščića i 10 dag šećera zamijesite prhko tijesto. Izvaljajte ga na debljinu od 2 cm i pecite na 165 stupnjeva oko 17 minuta.
  2. Višnje prokuhajte u 1 dl vina i 10 dag šećera, maknite s vatre i dodajte 1 dag natopljene želatine. Kad se malo ohladi, izlijte smjesu na pečeno tijesto i držite u hladnjaku oko sat vremena.
  3. Slatko vrhnje istucite uz dodatak 5 dag šećera i 10 dag vanilin šećera. Uz stalno miješanje dodajte želatinu (1 dag), prethodno otopljenu u toploj vodi (0,5 dl).
  4. Na kraju dodajte mascarponea, dobro izmiješajte i prelijte preko višanja. Savjet više! Od ove vrste prhkog tijesta možete napraviti i male kekse.

Izvor Časopis Vitki&Zdravi

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.