Recepti 13. listopada 2014.

Tortice s jagodama

gastro postao gastro.24sata.hr
Jagode, poznate kao proljetne kraljice slastica, sigurno će vas oduševiti i u ovom receptu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 168

Tijesto

  • 125 g pšenično brašno, bijelo
  • 60 g maslac, neslani
  • 50 g šećer, u prahu
  • 0.50 mala žlica vanilin šećer
  • 1 prstohvat sol
  • 1 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Potrebno vam je

  • 500 g jagode
  • 50 g maslac, neslani
  • 50 g šećer, kristal
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 kom limunov sok
  • 1 kom limunova korica
  • 1 žlica gustin

Priprema

  1. Od brašna, maslaca, šećera u prahu, vanilin šećera, soli, žumanjka i mlijeka zamijesite tijesto. Pokrijte ga i ostavite dva sata u hladnjaku.
  2. Jagode operite i očistite te pustite da se ocijede. Njih pet-šest većih propasirajte, a ostatak manjih prerežite po pola i na četvrtine.
  3. Zagrijte pećnicu na 200°c. Tijesto tanko razvaljajte i njime obložite kalupe. Pecite ga desetak minuta. Ispečene tortice ohladite na rešetki.
  4. Prokuhajte maslac, šećer, žumanjak, sok i limunovu koru sa škrobnim brašnom. Pustite da se krema ohladi i u nju dodajte pasirane jagode. Njome napunite tortice i odozgo posložite narezane jagode.Slatko vrhnje istucite čvrsto sa šećerom i pomoću slastičarske vrećice ukrasite njime tortice. Kako bi tortice bile sočnije, pečeni biskvit možete natopiti vodom u kojoj ste prokuhali šećer i nekoliko kapi likera od jagoda, malina ili višnje.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.