gastro postao
Španjolski specijalitet koji je najbolje pripremiti u proljeće, sa svježim špinatom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 178
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 200 g mladi špinat
- 3 žlica parmezan
- 1 mala žlica muškatni oraščić
- sol
- svježe mljeveni papar
- 500 g krumpir, zreli
Priprema
- Kuhajte krumpir narezan na kriške u uzavreloj vodi 5 minuta dok gotovo ne omekša. Dobro ga ocijedite.
- Zagrijte ulje u srednje velikoj teflonskoj tavi. Dodajte narezani luk i pržite ga 2-3 minute. Dodajte špinat i pržite uz stalno miješanje dok ne uvene i sva vlaga ne ispari. Dodajte kriške krumpira i pomiješajte s ostalim namirnicama.
- Izmiješajte preostale namirnice i dodajte u tavu. Kuhajte nad srednje jakom vatrom dok ne bude skoro gotovo. Stavite na prethodno zagrijani roštilj 1-2 minute dok gornji dio ne dobije zlatnu boju i jaja budu gotova.
Izvor "Kuharica za dijabetičare"