gastro postao
Uljepšajte si dan ovom divnom i bogatom juhom iz srca Italije!
Kremasta i raskošna, toskanska juha upravo je ono što nam treba na ovako lijep dan!
S obzirom na to da je vrlo bogata, možete ju poslužiti kao glavno jelo i uživati u divnim mirisima kobasice i kelja.
Dodatak krumpira koji se tako savršeno raskuhaju i pretvore juhu u divnu kremastu deliciju, pravi je pogodak!
Poslužite ju toplu, s komadom domaćeg crnog kruha i uživajte!
Sastojci:
- 450 g sirove kobasice, istisnute iz ovojnice
- 1 nasjeckani luk
- 2 češnja češnjaka, naribana
- sol i papar
- 4 šalice temeljca (povrtnog ili pilećeg)
- 3 velika krumpira, narezana na tanke kriške
- 1/2 glavice kelja
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- naribani parmezan, za posluživanje
Priprema:
- Kobasicu kratko popržiti u loncu, da dobije boju
- Na kobasicu dodati luk i češnjak, posoliti i popapriti, promiješati i pustiti da se prži nekoliko minuta
- Zaliti temeljcem i dodati krumpir te promiješati; pustiti da zakuha pa smanjiti vatru na najmanju i ostaviti da se krčka oko 20 minuta
- Dodati kelj i kuhati još nekoliko minuta - dok kelje ne povene
- Umiješati vrhnje za kuhanje, po potrebi još posoliti/popapriti
- Poslužiti toplo, posipano ribanim parmezanom
Dobar tek!