Špajza 22. ožujka 2017.

Proljetne krem juhe sa sasvim drugačijim kickom!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Oduševite se božanstvenim jelima na žlicu!

Krem juhe su nas oduvijek očaravale i bile nešto što rado kuhamo kada si želimo ugoditi.

Kod izbora namirnica za pripremu ovih divnih i raskošnih juha, proljeće je najbolje doba godine jer namirnice dolaze svježe i ukusne.

Juhama možete dodati meso, gljive ili primjerice soju, ali i žitarice - poput ječma ili prosa

Krem juhe su jedno od onih jela na žlicu koje možete jesti i s kruhom (bez grižnje savjesti). Jer što može biti ljepše u životu od umakanja hrskavog kruha u divnu i raskošnu krem juhu!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Iako je česta namirnica koju koristimo za pripremu pileće juhe, od cvjetače se može pripremiti sjajna i bogata krem juha, a ako joj dodamo i malo piletine - imamo pravu gozbu i kompletan ručak.

Ako ste pak u stisci s vremenom, svakako predlažemo da probate gustu juhu od kukuruza šećerca i račića - priprema se brzo, a okus je upravo neodoljiv! 

Možda batat i nije proljetna namirnica, ali ga ima cijele godine, tako da s njim možete pripremiti divnu juhu, a možete joj dodati i pržene lješnjake ili bademe čime će se pretvoriti u pravu zdravu poslasticu.

Cvjetača se sjajno slaže i s drugim namirnicama pa ju tako možete sljubiti i sa slanutkom te pripremiti pravu malu deliciju.

Kukuruz je, poput cvjetače, namirnica koja se lako sljubljuje sa svime pa se tako ovaj put našao u jednoj lijepoj, kremastoj priči s krumpirom

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kralj proljeća - poriluk, divna je namirnica koja se tako savršeno pretvara u gustu juhu, još kada mu dodamo krumpir, imamo pravi mali raj iz lonca!

Odlučili ste se probati nešto novo i egzotično? Sjajno! Mi predlažemo da isprobate sjajnu krem juhu od piletine i kokosovog mlijeka bogatog okusa i još bolje teksture.

Kada nemate puno ideja ili namirnica kod kuće, jednostavno uzmite ono što vam je pri ruci, dodajte malo puretine i pripremite sjajnu gustu i najkremastiju juhu koju ste probali!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

I za kraj, pomalo zaboravljena, leća je odlična namirnica koja sjajno pristaje uz sva jela, namirnice, ali i u juhe. Tako da svakako preporučujemo da isprobate krem juhu od leće i povrća!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.