gastro postao
Hladni dani traže rješenja za zagrijavanje, a ova juha je upravo to!
Neodoljivo kremasta juha koju možete napraviti s povrćem koje imate kući - dakle ne zahtijeva neki poseban odlazak u kupovinu.
Pureće meso obiluje proteinima te će se sjajno sljubiti s kuhanim povrćem. Ako volite krem juhe, ova je definitivno jedna od onih koje ćete obožavati!
Poslužite ju uz hrskavi kruh i uživajte.
Sastojci:
- 1/4 maslaca
- 2 nasjeckana luka
- 4 mrkve, tanko narezane na kolutiće
- 2 žlice glatkog brašna
- 1 l povrtnog temeljca
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- Sol i papar
- 1/8 žličice cayenne papra
- 1 žličica sjeckanog peršina
- 400 g kuhane puretine, narezane na kockice
- 200 g tjestenine po izboru (fusilli npr.)
Priprema:
- Na maslacu propirjati mrkvu i luk dok ne omekšaju
- Dodati brašno i dobro izmiješati
- Kada se brašno samo malo zagrijalo, dodati postupno 200 ml temeljca i vrhnje za kuhanje i miješati dok se ne zgusne
- Dodati ostale sastojke i preostali temeljac; pričekati da zakuha pa dodati tjesteninu i kuhati dok tjestenine ne bude al dente.
Dobar tek!