gastro postao
Savršeni špageti s češnjakom i keljom koji će oduševiti baš svako nepce!
Super mirisna i ukusna kombinacija koja obara s nogu - špageti, inćuni, kelj i češnjak, zaliveni predivnim maslinovim uljem upravo su ono što trebamo za ručak!
Ovako pripremljeni špageti, idealan su brz ručak kada se vratite kući s posla gladni, i želite što prije nešto skuhati.
Poslužite ih uz svježe cherry rajčice ili sezonsku salatu - poput matovilca ili potočarke i uživajte u slasnim mirisima i okusima.
Sastojci:
- 1 glavica kelja
- 400 g špageta
- 1/3 šalice maslinovog ulja
- 6 - 8 fileta inćuna
- 6 češnjeva češnjaka, narezanog na tanke ploškice
- 1 žličica ljute papričice u listićima
- 1/2 šalice vermuta
- 1/2 šalice sitno nasjeckanog peršina
- 1/2 šalice tanko narezanih badema
- 1 žličica suhog origana
- 1 žličica naribane limunove korice
Priprema:
- Očistiti kelj, oprati ga i narezati na tanke trakice
- Zakuhati vodu u loncu pa skuhati tjesteninu prema uputama; ostaviti oko šalicu vode od kuhanja
- Zagrijati maslinovo ulje pa dodati inćune i miješati dok se inćuni ne raspadnu; smanjiti temperaturu pa dodati češnjak i papričicu; miješati oko minutu - da puste mirise pa zaliti vermutom i dodati kelj, smanjiti temperaturu na najmanju i ostaviti da se kuha dok kelj ne omekša
- U drugoj posudi zagrijati nekoliko kapi maslinovog ulja pa dodati narezane bademe i kratko ih popržiti; dodati origano i limunovu koricu te posoliti
- Skuhanu tjesteninu pomiješati s umakom od kelja i inćuna pa dodati šalicu kuhane vode od tjestenine i pečene bademe te sve dobro promiješati (tjestenina upije vodu tako da ne brinite, neće biti vodenasto)
- Poslužiti toplo.
Dobar tek!