Recepti 15. veljače 2017.

Inćuni, kelj i češnjak - dobitna kombinacija!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeni špageti s češnjakom i keljom koji će oduševiti baš svako nepce!

Super mirisna i ukusna kombinacija koja obara s nogu - špageti, inćunikelj i češnjak, zaliveni predivnim maslinovim uljem upravo su ono što trebamo za ručak!

Ovako pripremljeni špageti, idealan su brz ručak kada se vratite kući s posla gladni, i želite što prije nešto skuhati.

Poslužite ih uz svježe cherry rajčice ili sezonsku salatu - poput matovilca ili potočarke i uživajte u slasnim mirisima i okusima.

Sastojci:

  • 1 glavica kelja
  • 400 g špageta
  • 1/3 šalice maslinovog ulja
  • 6 - 8 fileta inćuna
  • 6 češnjeva češnjaka, narezanog na tanke ploškice
  • 1 žličica ljute papričice u listićima
  • 1/2 šalice vermuta
  • 1/2 šalice sitno nasjeckanog peršina
  • 1/2 šalice tanko narezanih badema
  • 1 žličica suhog origana
  • 1 žličica naribane limunove korice

Priprema:

  1. Očistiti kelj, oprati ga i narezati na tanke trakice
  2. Zakuhati vodu u loncu pa skuhati tjesteninu prema uputama; ostaviti oko šalicu vode od kuhanja 
  3. Zagrijati maslinovo ulje pa dodati inćune i miješati dok se inćuni ne raspadnu; smanjiti temperaturu pa dodati češnjak i papričicu; miješati oko minutu - da puste mirise pa zaliti vermutom i dodati kelj, smanjiti temperaturu na najmanju i ostaviti da se kuha dok kelj ne omekša
  4. U drugoj posudi zagrijati nekoliko kapi maslinovog ulja pa dodati narezane bademe i kratko ih popržiti; dodati origano i limunovu koricu te posoliti
  5. Skuhanu tjesteninu pomiješati s umakom od kelja i inćuna pa dodati šalicu kuhane vode od tjestenine i pečene bademe te sve dobro promiješati (tjestenina upije vodu tako da ne brinite, neće biti vodenasto)
  6. Poslužiti toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.