gastro postao
Irsko jelo u kojem možete koristiti janjetinu ili ovčetinu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 454
Potrebno vam je
- 2 mala žlica maslac, slani
- 1500 g janjetina, but
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 šalica goveđi temeljac
- 1 mala žlica sol
- 0.25 mala žlica svježe mljeveni papar
- 8 kom krumpir, zreli
- peršin, list
- majčina dušica
Priprema
- Kockice janjetine popržite na maslacu. Dodajte nasjeckani luk, češnjak i mrkvu pa pirjajte pet minuta.
- Ulijte vodu ili temeljac, začinite i kuhajte 15 minuta.
- Dodajte narezani krumpir, majčinu dušicu i peršin te kuhajte u poklopljenom loncu najmanje 45 minuta.
Izvor Skuhatćute