Recepti 13. listopada 2014.

Trlja punjena blitvom na umaku od rajčica

gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovu ribu vrlo cijenjenu među gurmanima vjeruje se da ima ljekovita svojstva

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 304

Potrebno vam je

  • 1000 g trlja kamenjarka
  • 200 g blitva
  • ulje maslinovo
  • sol
  • papar
  • 400 g pelati
  • 1 list list bosiljka
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. Trlje su vrlo ukusna i slasna riba, no imaju mnogo sitnih kostiju pa ih je nešto teže čistiti. Pripazite kod pripreme da ne ostavite kosti kada ih čistite i filetirate.
  2. Od ostataka kosti i glava uz dodatak luka, češnjaka i bosiljka skuhajte fini riblji temeljac koji procijedite kroz sitno cjedilo ili gazu.
  3. Velike zrele rajčice ogulite i narežite. Kratko pirjajte na mlakom maslinovu ulju s dodatkom malo češnjaka sve dok ne izgubi kiselost. Povremeno podlijevajte procijeđenim ribljim temeljcem.
  4. Blitvu kratko pofurite vrelom vodom, ocijedite i njome punite trlje.
  5. Poklopite drugom polovicom ribe te zamotajte i plastičnu kuhinjsku foliju. Kratko kuhajte u vodi koja nije pretopla.
  6. Odmotajte i položite na umak od rajčice i bosiljka. Pokapajte maslinovim uljem.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.