gastro postao
Za ovu ribu vrlo cijenjenu među gurmanima vjeruje se da ima ljekovita svojstva
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 304
Potrebno vam je
- 1000 g trlja kamenjarka
- 200 g blitva
- ulje maslinovo
- sol
- papar
- 400 g pelati
- 1 list list bosiljka
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
Priprema
- Trlje su vrlo ukusna i slasna riba, no imaju mnogo sitnih kostiju pa ih je nešto teže čistiti. Pripazite kod pripreme da ne ostavite kosti kada ih čistite i filetirate.
- Od ostataka kosti i glava uz dodatak luka, češnjaka i bosiljka skuhajte fini riblji temeljac koji procijedite kroz sitno cjedilo ili gazu.
- Velike zrele rajčice ogulite i narežite. Kratko pirjajte na mlakom maslinovu ulju s dodatkom malo češnjaka sve dok ne izgubi kiselost. Povremeno podlijevajte procijeđenim ribljim temeljcem.
- Blitvu kratko pofurite vrelom vodom, ocijedite i njome punite trlje.
- Poklopite drugom polovicom ribe te zamotajte i plastičnu kuhinjsku foliju. Kratko kuhajte u vodi koja nije pretopla.
- Odmotajte i položite na umak od rajčice i bosiljka. Pokapajte maslinovim uljem.
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić