gastro postao
Idealan mediteranski obrok za odmor od teške, zimske hrane
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 430
Potrebno vam je
- 600 g tuna
- 400 g blitva
- 1 dl ulje maslinovo
- 100 g luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 200 grančica rajčica, crvena
- 1 dl vino bijelo
- 1 grančica ružmarin
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Na maslinovu ulju zarumenite odreske od tune koje ste prethodno posolili.
- Svježu blitvu operetite, kratko skuhajte i ocijedite te provucite kroz maslinovo ulje, u koje ste dodali češnjak, i začinite.
- Sve zajedno prelijte šalšom.
- Šalša: Na maslinovu ulju zarumenite sitno sjeckani luk, dodajte češnjak, zalijte bijelim vinom, dodajte rajčicu, ružmarin i sve zajedno začinite. Pri pirjanju podlijevajte vodom i protresite tavu, a tunu ne okrećite.
Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list