Recepti 13. listopada 2014.

Tuna s blitvom na šalši

gastro postao gastro.24sata.hr
Idealan mediteranski obrok za odmor od teške, zimske hrane

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 430

Potrebno vam je

  • 600 g tuna
  • 400 g blitva
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 100 g luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 200 grančica rajčica, crvena
  • 1 dl vino bijelo
  • 1 grančica ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na maslinovu ulju zarumenite odreske od tune koje ste prethodno posolili.
  2. Svježu blitvu operetite, kratko skuhajte i ocijedite te provucite kroz maslinovo ulje, u koje ste dodali češnjak, i začinite.
  3. Sve zajedno prelijte šalšom.
  4. Šalša: Na maslinovu ulju zarumenite sitno sjeckani luk, dodajte češnjak, zalijte bijelim vinom, dodajte rajčicu, ružmarin i sve zajedno začinite. Pri pirjanju podlijevajte vodom i protresite tavu, a tunu ne okrećite.

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.