Recepti 13. listopada 2014.

Tuna u sezamu s julienne povrćem

Tuna u sezamu s julienne povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Tunu pecite na srednje jakoj vatri kako se maslinovo ulje ne bi previše zagrijalo, a sezam izgorio i postao gorak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 220

Potrebno vam je

  • 1.50 dl smeđa riža
  • 200 g vrganj
  • 4 kriška pršut
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica mirin
  • 3 žlica umeboshi začin
  • 150 ml zobeno vrhnje
  • peršin, list
  • sol
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Odrezak svježe tune očistite od kože i kostiju te oblikujte u kocku i marinirajte u smjesi maslinova ulja, krupne soli i papra. Neka u toj smjesi komadi tune odstoje barem sat.
  2. Ocijedite tunu od viška marinade i uvaljajte u sezamove sjemenke koje će se zalijepiti za masno i vlažno meso.
  3. Pecite je kratko na maslinovu ulju, oko 2 do 3 minute sa svake strane na srednjoj vatri. Okrenite sa svih strana kako bi dobila lijepu boju. Izvadite iz tave i ostavite na toplom da se meso smiri.
  4. Na drugoj tavici na maslinovu ulju naglo prepecite povrće izrezano na trakice (juliene).
  5. Povrće posolite i popaprite po ukusu.

Tunu pecite na srednje jakoj vatri kako se maslinovo ulje ne bi previše zagrijalo, a sezam izgorio i postao gorak

Izvor "Mali i slasni zalogaji", Zoran Gajić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.