gastro postao
Tunu pecite na srednje jakoj vatri kako se maslinovo ulje ne
bi previše zagrijalo, a sezam izgorio i postao gorak
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 220
Potrebno vam je
- 1.50 dl smeđa riža
- 200 g vrganj
- 4 kriška pršut
- 0.50 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica mirin
- 3 žlica umeboshi začin
- 150 ml zobeno vrhnje
- peršin, list
- sol
- ulje maslinovo
Priprema
- Odrezak svježe tune očistite od kože i kostiju te oblikujte u kocku i marinirajte u smjesi maslinova ulja, krupne soli i papra. Neka u toj smjesi komadi tune odstoje barem sat.
- Ocijedite tunu od viška marinade i uvaljajte u sezamove sjemenke koje će se zalijepiti za masno i vlažno meso.
- Pecite je kratko na maslinovu ulju, oko 2 do 3 minute sa svake strane na srednjoj vatri. Okrenite sa svih strana kako bi dobila lijepu boju. Izvadite iz tave i ostavite na toplom da se meso smiri.
- Na drugoj tavici na maslinovu ulju naglo prepecite povrće izrezano na trakice (juliene).
- Povrće posolite i popaprite po ukusu.
Tunu pecite na srednje jakoj vatri kako se maslinovo ulje ne bi previše zagrijalo, a sezam izgorio i postao gorak
Izvor "Mali i slasni zalogaji", Zoran Gajić