Recepti 28. srpnja 2016.

Ukusno i osvježavajuće: Sladoled sa šljivama u lisnatoj košarici

Sladoled sa šljivama
gastro postao gastro.24sata.hr
Lisnato tijesto izvadite nekoliko sati prije iz zamrzivača kako bi se što ljepše i laganije razvaljalo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 703

Potrebno vam je

  • 200 g šećer, kristal
  • 50 g maslac, neslani
  • 10 kom šljiva
  • 1 kom lisnato tijesto

Priprema

  1. Šećer karamelizirajte. U tako rastopljen šećer dodajte maslac. Dobro promiješajte i tom smjesom obložite dno tavice. Birajte tavice manje veličine.
  2. Odaberite deset većih šljiva i dobro ih operite. Narežite šljive na ploške jednake debljine i posložite ih u lepezu u tavicu koju ste prethodno obložili rastopljenim šećerom.
  3. Uzmite jedan paket lisnatog tijesta i razvaljajte ga. Pazite da ne bude pretanko razvaljano. Za ovaj kolač tijesto može biti malo deblje. Obrežite ga prema obliku tavice i stavite na šljive.
  4. Tako pripremljen kolač stavite peći.
  5. Pecite kolač na 180 stupnjeva od pet do sedam minuta dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju.
  6. Kad je pečeno, preokrenite kolač na tanjur. Servirajte sa sladoledom od vanilije.

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.