Najslasniji začin svakom sendviču i omiljeni dodatak brzinskim umacima koji se ne kuhaju postat će daleko bolji pripremite li ga kod kuće. Brzinskim postupkom, u domaćoj ćete majonezi uživati više nego što možete zamisliti.
Trebat će vam jedan žumanjak, jedna do dvije žlice limunovog soka, žličica octa, malo senfa, prstohvat soli i 180 ml ulja.
U dublju posudu stavite žumanjak, limunov sok, ocat, senf i prstohvat soli. Dobro ih pomiješajte, neka smjesa poprimi svjetliju boju. Poslužite se štapnim mikserom ili pjenjačom pa umućenoj smjesi postepeno dodajte ulje. Ulje dodajte uz stalno miješanje dok ne dobijete gustu kremu. Prekrijte prozirnom folijom pa spremite u hladnjak i ohladite na željenu temperaturu.
Tako pripremljenu majonezu možete iskoristiti u roku od tri do pet dana, a pripremiti je možete i unaprijed kako bi postigla upravo savršenu teksturu i temperaturu prije samog posluživanja. Dodate li kombinaciji i malo češnjaka, bez puno truda možete uživati u finom aioli umaku.