Francuski umaci poznati su po svojoj profinjenosti, nevjerojatno dobrom okusu, ali i pomalo zahtjevnoj pripremi.
Kod pripreme poznatog hollandaise umaka mnogi se poprilično namuče jer je ponekad vrlo teško "uloviti" pravi trenutak kada pomiješati žumanjke s toplim maslacem.
Naime, umiješate li prevruć maslac u jaja, postoji vrlo velika vjerojatnost da će se jaja skuhati i dobit ćete jednu ružnu i grudastu smjesu umjesto željenog kremastog umaka.
Zato predlažemo da umjesto na uobičajeni način, hollandaise pripremite - u blenderu!
Naime, ako odmah pomiješate žumanjke i malo soka od limuna (ili octa) i stavite ih blender te miksate na najmanjoj temperaturi, rastopljeni maslac im možete dodati bez straha da će se stvoriti grudice, odnosno da će se jaja skuhati.
Brzina koju može postići blender je daleko veća od one koju možemo postići mješanjem rukom i pjenjačom.
Stoga, bezbrižno pripremite ovaj sjajni umak i poslužite ga uz omiljena jela, poput ribe, šparoga ili mesa.
A gosti i ukućani će sigurno biti ugodno iznenađeni vašim novim umijećem pripreme ovog divnog, kremastog umaka!