Recepti 13. listopada 2014.

Umak od špinata i ricotte s vlascem

gastro postao gastro.24sata.hr
Lagani i kremasti umak od povrća možete iskoristiti kao predjelo, glavno jelo ili prilog

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 320

Potrebno vam je

  • 500 g španjak špinak
  • 300 g ricotta
  • 300 g vrhnje kiselo (10% masti )
  • 0.25 šalica vlasac ( listovi)
  • 100 g kuhana šunka
  • 2 žlica mješavina suhih začina
  • svježe mljeveni papar
  • parmezan

Priprema

  1. Špinat skuhajte i dobro ga ocijedite da iziđe sva tekućina.
  2. Stavite ga u veliku zdjelu pa mu dodajte ricottu i kiselo vrhnje.
  3. Miješajte dok smjesa ne postane ujednačena i glatka. Dodajte sitno nasjeckan vlasac, vegetu i šunku narezanu na kockice.
  4. Začinite svježe mljevenim crnim paprom i dobro promiješajte.

Lagani i kremasti umak od povrća možete iskoristiti kao predjelo, glavno jelo ili prilog

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.