gastro postao
Lagani i kremasti umak od povrća možete iskoristiti kao predjelo, glavno jelo ili prilog
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 320
Potrebno vam je
- 500 g španjak špinak
- 300 g ricotta
- 300 g vrhnje kiselo (10% masti )
- 0.25 šalica vlasac ( listovi)
- 100 g kuhana šunka
- 2 žlica mješavina suhih začina
- svježe mljeveni papar
- parmezan
Priprema
- Špinat skuhajte i dobro ga ocijedite da iziđe sva tekućina.
- Stavite ga u veliku zdjelu pa mu dodajte ricottu i kiselo vrhnje.
- Miješajte dok smjesa ne postane ujednačena i glatka. Dodajte sitno nasjeckan vlasac, vegetu i šunku narezanu na kockice.
- Začinite svježe mljevenim crnim paprom i dobro promiješajte.
Lagani i kremasti umak od povrća možete iskoristiti kao predjelo, glavno jelo ili prilog
Izvor Skuhatćute