Recepti 03. listopada 2014.

Uskrsni zec

gastro postao gastro.24sata.hr
Obogatite blagdanski stol blagdanskim receptima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 86

Potrebno vam je

  • 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 kom kvasac, svježi
  • 500 g glatko brašno
  • 60 g maslac, slani
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 kom jaje kokošje
  • 60 g šećer, u prahu
  • 10 g vanilin šećer
  • 0.50 kom limun
  • 2 kom grožđice
  • sol

Priprema

  1. Mlijeko malo zagrijte pa dodajte mrvljeni kvasac. Kremasto umutite žumanjke sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, koricom limuna i solju.
  2. Kvasac i mješavinu sa žumanjcima pomiješajte s brašnom i izmiješajte te na kraju dodajte maslac. Pećnicu zagrijte na 140°c.
  3. Ostavite tijesto oko pet min nepokriveno.
  4. Na pobrašnjenoj podlozi oblikujte zeca. Položite ga na lim obložen masnim papirom i ostavite deset min. Suhe grožđice neka budu oči.
  5. Premažite zeca jajetom i stavite u pećnicu te pecite 25 minuta na 140°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.