gastro postao
Obogatite blagdanski stol blagdanskim receptima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 86
Potrebno vam je
- 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 kom kvasac, svježi
- 500 g glatko brašno
- 60 g maslac, slani
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 kom jaje kokošje
- 60 g šećer, u prahu
- 10 g vanilin šećer
- 0.50 kom limun
- 2 kom grožđice
- sol
Priprema
- Mlijeko malo zagrijte pa dodajte mrvljeni kvasac. Kremasto umutite žumanjke sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, koricom limuna i solju.
- Kvasac i mješavinu sa žumanjcima pomiješajte s brašnom i izmiješajte te na kraju dodajte maslac. Pećnicu zagrijte na 140°c.
- Ostavite tijesto oko pet min nepokriveno.
- Na pobrašnjenoj podlozi oblikujte zeca. Položite ga na lim obložen masnim papirom i ostavite deset min. Suhe grožđice neka budu oči.
- Premažite zeca jajetom i stavite u pećnicu te pecite 25 minuta na 140°c.
Izvor Skuhatćute