Recepti Uskršnje delicije 16. ožujka 2018.

Uskršnji mufffini od šunke i mladog luka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite slasno i brzo uskršnje predjelo.

Bez obzira koju vrstu šunke kupujete za Uskrs i kako na koji način pripremate ovu delikatesu, vjerojatno ćete vam ostati viška mesa. Sa šunkom možete napraviti i niz maštovitih jela. Mi vam preporučujemo tortice od šunke i mladog luka.

 

Poširana jaja na proljetnom povrću Možda vas zanima... Prva postava: Top 11 jela s jajima Recepti

 

Kuhana jaja Možda vas zanima... Par trikova za savršena jaja Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • 100 g kuhane šunke
  • 100 g parmezana
  • 2 mlada luka
  • 100 g kruha (samo sredina)
  • 4 jaja
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • 50 g maslac
  • 1/2 žličice Dr. Oetker praška za pecivo
  • 1/2 Dr. Oetker sode bikarbone
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Očistite mladi luk te ga narežite na kolutiće. Šunku i mekani dio kruha narežite na kockice te dodajte mladom luku i izmiješajte.
  2. U zdjeli istucite jaja s vrhnjem, dodajte mješavinu šunke, kruha narezane na kockice i mladog luka. Sve dobro izmiješajte te začinite sa soli i paprom. Zatim umiješajte ribani sir i sve zajedno još malo izmiješajte.
  3. Kalupe premažite maslacem te malo pospite grizom da bi tortice nakon pečenja bile lagano hrskave. Dodajte smjesu te pecite u zagrijanoj pećnici cca 20 minuta (ovisno o veličini kalupa) na 180 stupnjeva.
  4. Poslužite sa salatom po izboru ili umakom. Ove tortice idealne su u vrijeme Uskrsa jer u njih možemo staviti sve ostatke šunke, mladog luka, pa čak i naribati jaja koja su nam ostala kao i kruh.
     
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.