gastro postao
Pripremite slasno i brzo uskršnje predjelo.
Bez obzira koju vrstu šunke kupujete za Uskrs i kako na koji način pripremate ovu delikatesu, vjerojatno ćete vam ostati viška mesa. Sa šunkom možete napraviti i niz maštovitih jela. Mi vam preporučujemo tortice od šunke i mladog luka.
Potrebno vam je:
- 100 g kuhane šunke
- 100 g parmezana
- 2 mlada luka
- 100 g kruha (samo sredina)
- 4 jaja
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- 50 g maslac
- 1/2 žličice Dr. Oetker praška za pecivo
- 1/2 Dr. Oetker sode bikarbone
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Očistite mladi luk te ga narežite na kolutiće. Šunku i mekani dio kruha narežite na kockice te dodajte mladom luku i izmiješajte.
- U zdjeli istucite jaja s vrhnjem, dodajte mješavinu šunke, kruha narezane na kockice i mladog luka. Sve dobro izmiješajte te začinite sa soli i paprom. Zatim umiješajte ribani sir i sve zajedno još malo izmiješajte.
- Kalupe premažite maslacem te malo pospite grizom da bi tortice nakon pečenja bile lagano hrskave. Dodajte smjesu te pecite u zagrijanoj pećnici cca 20 minuta (ovisno o veličini kalupa) na 180 stupnjeva.
- Poslužite sa salatom po izboru ili umakom. Ove tortice idealne su u vrijeme Uskrsa jer u njih možemo staviti sve ostatke šunke, mladog luka, pa čak i naribati jaja koja su nam ostala kao i kruh.