gastro postao
Đuveč možete pripremiti i od miješanog povrća konzerviranog u limenkama ili od smrznutog povrća
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1060
Potrebno vam je
- 1000 g junetina
- 300 g luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 400 g krumpir, zreli
- 500 g patlidžan
- 200 g mahune žute (zrele)
- 1000 g paprika, zelena
- 250 g riža, polirana (ili brašno )
- 1000 g rajčica, crvena
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- ulje suncokretovo
- sol
- peršin, list
- celer, list
- 1 kom ljuta paprika
- goveđa juha
Priprema
- Juneće meso narežemo, posolimo i zapečemo na ulju.
- Zatim meso presložimo u drugu posudu i u preostalom ulju ispržimo nasjeckani luk dok ne povene. Zatim dodamo na ploške narezan krumpir, zalijemo juhom od kostiju i pirjamo.
- Kad krumpir ostakleni, dodamo oguljene narezane patlidžane, upola kuhane prepolovljene mahune i kriške narezane paprike. Još malo zalijemo i pirjamo.
- Kad povrće povene, dodamo meso, prokuhanu i opranu rižu te posolimo.
- Zatim jelo istresemo u tepsiju i pečemo. Nakon pola sata poslažemo odozgo narezane rajčice i po potrebi dolijemo juhe od kostiju u koju umiješamo pire od rajčica.
- Sve zajedno još prepečemo u pećnici.