Recepti 13. listopada 2014.

Đuveč

gastro postao gastro.24sata.hr
Đuveč možete pripremiti i od miješanog povrća konzerviranog u limenkama ili od smrznutog povrća

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1060

Potrebno vam je

  • 1000 g junetina 
  • 300 g luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 400 g krumpir, zreli
  • 500 g patlidžan
  • 200 g mahune žute (zrele)
  • 1000 g paprika, zelena
  • 250 g riža, polirana (ili brašno )
  • 1000 g rajčica, crvena
  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)
  • ulje suncokretovo
  • sol
  • peršin, list
  • celer, list
  • 1 kom ljuta paprika
  • goveđa juha

Priprema

  1. Juneće meso narežemo, posolimo i zapečemo na ulju.
  2. Zatim meso presložimo u drugu posudu i u preostalom ulju ispržimo nasjeckani luk dok ne povene. Zatim dodamo na ploške narezan krumpir, zalijemo juhom od kostiju i pirjamo.
  3. Kad krumpir ostakleni, dodamo oguljene narezane patlidžane, upola kuhane prepolovljene mahune i kriške narezane paprike. Još malo zalijemo i pirjamo.
  4. Kad povrće povene, dodamo meso, prokuhanu i opranu rižu te posolimo.
  5. Zatim jelo istresemo u tepsiju i pečemo. Nakon pola sata poslažemo odozgo narezane rajčice i po potrebi dolijemo juhe od kostiju u koju umiješamo pire od rajčica.
  6. Sve zajedno još prepečemo u pećnici.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.