Recepti 01. kolovoza 2020.

Uživaj u kremastom sladoledu s indijskim oraščićem

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Nekad temperature iznad 25 stupnjeva i nisu loše jer imamo opravdanje za neograničeno uživanje u sladoledu...

Iako se u nekoliko zagrebačkih slastičarnica može pojesti zaista vrhunski sladoled, povremeno guštamo i u onome koji radimo sami.

Za pripremu ove verzije s indijskim oraščićem nije potreban aparat za sladoled, a sam proces traje 20-ak minuta. Količina je dovoljna za šest serviranja – taman za jedno malo obiteljsko okupljanje. 

 

Možda vas zanima... Odličan ledeni desert od borovnica iz blendera Recepti

 

Sastojci:

  • 300 ml mlijeka
  • 30 g šećera
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 50 g indijskih oraščića
  • 1 jaje + 2 žumanjka
  • 1 žlica instant kave

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. Zagrij mlijeko s polovicom šećera i miješaj dok se ne rastopi. Makni s vatre kad zavrije pa umiješaj instant kavu.
  2. U posudu ulij vodu, pričekaj da proključa, a potom u dubokoj zdjeli na pari skuhaj jaje i dva žumanjka. Dodaj i pripremljenu mješavinu mlijeka i kave. Miješaj dok se krema ne zgusne, ali pazi da ne zakuha jer bi se mogla zgrudati i podsjećati na omlet.
  3. Istuci slatko vrhnje s preostalih 15 g šećera pa umiješaj nasjeckane indijske oraščiće. Tučeno vrhnje ne bi trebalo biti previše čvrsto kako bi ga mogla lagano umiješati u pripremljenu kremu.
  4. Postepeno u kremu dodaj tučeno vrhnje i lagano miješaj. Prebaci u plitku posudu, pokrij i stavi u zamrzivač na nekoliko sati.
  5. Bilo bi dobro da sladoled barem dva puta promiješaš tijekom zamrzavanja.

 

Rashladi se i uživaj u ostatku dana!

 

Možda vas zanima... Sladoledom od kokosa protiv nesnosnih vrućina Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.