Recepti 350 prikaza 09. lipnja 2019.

Uživajte u kremastom sladoledu s indijskim oraščićem

Getty Images

Powered by:

Obožavamo temperature iznad 25 stupnjeva jer imamo opravdanje za neograničeno uživanje u sladoledu...

Iako se u nekoliko zagrebačkih slastičarnica može pojesti zaista vrhunski sladoled, povremeno guštamo i u onome koji radimo sami.

Za pripremu ove verzije s indijskim oraščićem nije vam potreban aparat za sladoled, a sam proces traje 20-ak minuta. Količina je dovoljna za šest serviranja – taman za jedno malo obiteljsko okupljanje. 

 

Možda vas zanima... Brzinski sladoled od svježeg sira i kupina Recepti

 

Sastojci:

  • 300 ml mlijeka
  • 30 g šećera
  • 300 ml slatkog vrhnja životinjskog porijekla
  • 50 g indijskih oraščića
  • 1 jaje + 2 žumanjka
  • 1 žlica instant kave

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. Zagrijte mlijeko s polovicom šećera i miješajte dok se ne rastopi. Maknite s vatre kad zavrije pa umiješajte instant kavu.
  2. U posudu ulijte vodu, pričekajte da proključa a potom u dubokoj zdjeli na pari skuhajte jaje i dva žumanjka. Dodajte i pripremljenu mješavinu mlijeka i kave. Miješajte dok se krema ne zgusne, ali pazite da ne zakuha jer bi se mogla zgrudati i podsjećati na omlet.
  3. Istucite slatko vrhnje s preostalih 15 g šećera pa umiješajte nasjeckane indijske oraščiće. Tučeno vrhnje ne bi trebalo biti previše čvrsto kako bi ga mogli lagano umiješati u pripremljenu kremu.
  4. Postepeno u kremu dodajte tučeno vrhnje i lagano miješajte. Prebacite u plitku posudu, pokrijte i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.
  5. Bilo bi dobro da svoj sladoled barem dva puta promiješate tijekom zamrzavanja.

 

Možda vas zanima... Domaći sladoled s kavom od samo tri sastojka Kolumne

 

Rashladite se i uživajte u ostatku dana!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.