Recepti 15. rujna 2016.

Ručak pobjednika: Valjušci sa slaninom i kupusom

Valjušci sa slaninom i kupusom
gastro postao gastro.24sata.hr
Valjušci pojačani slaninom i kiselim kupusom mogu se poslužiti kao glavno jelo, a odlični su i kao prilog drugim jelima

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 547

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 300 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • vlasac ( listovi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Krumpir operite pa ga skuhajte u ljusci. Ogulite ga i usitnite (kao za pire krumpir), ostavite da se ohladi.
  2. U krumpir dodajte maslac, jaje, brašno i malo soli, umijesite tijesto. Podijelite tijesto na više komada, pobrašnite dasku i svaki komad razvaljajte u valjak. Nožem režite komadiće pa ih rukom oblikujte u valjuške.
  3. Valjuške kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 5 min., dok ne isplivaju na površinu. Pažljivo ih ocijedite.
  4. U tavi popržite slaninu koju ste narezali na trakice, dodajte narezani kiseli kupus i pirjajte 5 min. Posolite i popaprite po potrebi.
  5. Kiseli kupus s prženom slaninom prelijte preko valjušaka, začinite svježe nasjeckanim vlascem i poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.