gastro postao
Proljetna juha s artičokama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 348
Potrebno vam je
- 200 g riža, polirana (ili brašno )
- 4 kom artičoka (listovi i srce)
- 0.50 kom luk ,crveni
- 70 g maslac, slani
- 40 g parmezan
Priprema
- Artičoke očistite od vanjskih listova, stabljike i vrhova listića; potopite ih na 5 minuta u vodu zakiseljenu limunovim sokom.
- U međuvremenu popržite na 30 g maslaca sitno nasjeckani crveni luk, a kad požuti dodajte ocijeđene artičoke da porumene.
- Zatim ulijte juhu i sve kuhajte dvadesetak minuta pa dodajte rižu, promiješajte drvenom žlicom i pustite da kuha još 15-20 minuta dok riža ne bude gotova.
- U posudi za juhu pomiješajte 2 žumanjka s polovicom struganog parmezana, ulijte varivo od artičoka i riže, promiješajte i poslužite toplo, posuto parmezanom uz kruh prapečen na maslacu.
Proljetna juha s artičokama