Recepti 13. listopada 2014.

Varivo od artičoka i riže

varivo od articoka i rize
gastro postao gastro.24sata.hr
Proljetna juha s artičokama

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 348

Potrebno vam je

  • 200 g riža, polirana (ili brašno )
  • 4 kom artičoka (listovi i srce)
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 70 g maslac, slani
  • 40 g parmezan

Priprema

  1. Artičoke očistite od vanjskih listova, stabljike i vrhova listića; potopite ih na 5 minuta u vodu zakiseljenu limunovim sokom.
  2. U međuvremenu popržite na 30 g maslaca sitno nasjeckani crveni luk, a kad požuti dodajte ocijeđene artičoke da porumene.
  3. Zatim ulijte juhu i sve kuhajte dvadesetak minuta pa dodajte rižu, promiješajte drvenom žlicom i pustite da kuha još 15-20 minuta dok riža ne bude gotova.
  4. U posudi za juhu pomiješajte 2 žumanjka s polovicom struganog parmezana, ulijte varivo od artičoka i riže, promiješajte i poslužite toplo, posuto parmezanom uz kruh prapečen na maslacu.

Proljetna juha s artičokama

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.