gastro postao
Ukusno i zdravo varivo koje morate probati
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 9
Potrebno vam je
- 1 kom kupus glavati, bijeli
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 5 dl povrtni temeljac
- 3 kom jabuka (cijela)
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 3 žlica vinski ocat
- sol
- šećer, kristal
Priprema
- Kupus očistite od vanjskih suhih listova i narežite na četvrtine. Komade kupusa narežite na rezance ili naribajte. Začinite ga kimom i posolite. Zalijte vrućom juhom i pirjajte na laganoj vatri 15 minuta.
- Dodajte naribane jabuke i ocat i pirjajte još pola sata.
- Brašno razmutite hladnom vodom i pred kraj kuhanja dolijte u kupus. Dodajte šećera po ukusu.