Recepti 13. listopada 2014.

Varivo od kupusa i jabuka

Varivo od kupusa i jabuka
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusno i zdravo varivo koje morate probati

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 9

Potrebno vam je

  • 1 kom kupus glavati, bijeli
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 5 dl povrtni temeljac
  • 3 kom jabuka (cijela)
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 3 žlica vinski ocat
  • sol
  • šećer, kristal

Priprema

  1. Kupus očistite od vanjskih suhih listova i narežite na četvrtine. Komade kupusa narežite na rezance ili naribajte. Začinite ga kimom i posolite. Zalijte vrućom juhom i pirjajte na laganoj vatri 15 minuta.
  2. Dodajte naribane jabuke i ocat i pirjajte još pola sata.
  3. Brašno razmutite hladnom vodom i pred kraj kuhanja dolijte u kupus. Dodajte šećera po ukusu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.