Recepti Gastro zvijezda 2023. 04. prosinca 2023.

Veganica Vinka Tresić majstorica je za jela na žlicu

Vinka Tresić
Blogerica Vinka Tresić majstorica je sirovih slastica i jela na žlicu, no i druga plant based jela idu joj od ruke foto: Vinka Tresić
gastro postao gastro.24sata.hr
Vinka Tresić, autorica bloga Veganica, finalistica je izbora Gastro zvijezda u kategoriji Plant based. Na svom blogu odličnim receptima i fotografijama inspirira brojne vegane, ali i one koji su skloni jelima s namirnicama biljnog podrijetla, na pripremanje jela koja nisu ništa manje ukusna od onih s mesom

Vinka Tresić blog Veganica pokrenula je prije pet godina. Bilo je, sjeća se, ljeto i na blogu je kao prvi recept objavila onaj za gusto smoothie od tropskog voća. Od tada, skupila je Vinka na blogu, ali i na društvenim mrežama Instagramu, Facebooku i TikToku, brojne poklonike koji s nestrpljenjem iščekuju svaki njezin novi recept s namirnicama biljnog podrijetla.

"Moji ukućani obožavaju kad pripremam slastice i veganske verzije tradicionalnih jela (primjerice sarmu, punjene paprike, lazanje i slično), a pratitelji bloga jako vole kad objavim recept za sirove slastice", otkriva nam Vinka koja pak za svoj gušt najradije priprema jela "na žlicu".

Njezini favoriti su jela "na žlicu"

"Većinom su to fina variva, sarma, grah...", ispričala nam je Vinka koja voli kombinirati razne okuse i začine te priznaje da baš bez začina nikako ne bi mogla u kuhinji.

"Začini i začinsko bilje neizostavan su sastojak moje kuhinje. Oni svojim mirisom, okusom i bojom oplemene svako moje jelo i učine ga posebnim", nastavlja simpatična blogerica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vinka Tresic (@vinka_veg)

Vinka nam priznaje kako nije baš vješta u pripremanju pečenih slastica, ali zato obožava raditi sirove deserte - kolače, torte... Kako naglašava, takve slastice brzo se spremaju, a ona u njihovoj pripremi koristi samo zdrave i kvalitetne sastojke. Prednost takvih slastica je što su pune okusa i puno brže zasite pa ih, naglašava, sprema u manjim količinama.

Vinku i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

Recepti za posebne prigode

"Bila bih najsretnija kada bi svi znali da tofu nije samo biljni protein bez izraženog okusa i mirisa, već da se s njim mogu raditi čudesa. Ako se dobro marinira odličan je u slanim kombinacijama, ali može se vrlo jednostavno uklopiti i u slatkim jelima", otkriva Vinka koja bi voljela kad bi svi bolje poznavali ovu mnogima ne tako dragu namirnicu.

 | Author: Vinka Tresić Punjena tikva sa sojinim ljuspicama i povrćem foto: Vinka Tresić

Na pitanje koji joj je najdraži trenutak u blogerskoj karijeri - Vinka spremno odgovara: "Najviše me veseli kad netko odabere moj recept za posebnu prigodu kao što je rođendan, krstitke, vjenčanje… Jedan od najljepših trenutaka bio je kada je jedna pratiteljica odlučila napraviti moje dvije sirove torte za svoje vjenčanje pa mi se idući dan javila da su se njezinim gostima obje torte jako svidjele i svi su je tražili recept", govori Vinka koja s nestrpljenjem iščekuje snimanje za Gastro zvijezdu, a time i nova odlična prilika za (gastro) druženje i još jedno lijepo novo iskustvo.

Vinku i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.