gastro postao
Volite li muffine, isprobajte ovaj recept u kojem glavnu ulogu igraju zobene pahuljice i brusnica ili grožđice
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 337
Potrebno vam je
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.75 šalica zobene pahuljice
- 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2.50 mala žlica prašak za pecivo
- 1 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 1 šalica mlaćenica
- 0.33 šalica med, vrcani
- 50 g maslac, neslani
- 2 kom jaje kokošje
- 1 šalica grožđice
Priprema
- Zagrijati pećnicu na 190˚C sa rešetkom u sredini. Kalup za muffine premazati maslacem.
- Pomiješati brašno, zobene pahuljice, šećer, prašak za pecivo, sol i cimet u većoj zdjeli.
- U posebnoj zdjeli izmiješati mlaćenicu, med, otopljeni ohlađeni maslac i jaja. Smjesu dobivenu od tekućih sastojaka dodati smjesi od suhih sastojaka zajedno sa grožđicama ili brusnicama i miješati da se svi sastojci povežu.
- Dobivenu smjesu podijeliti u kalupe i peći oko 20 minuta. Muffini su pečeni kada drvena čačkalica zapiknuta u centar muffina bude čista nakon vađenja. Muffine izvaditi da se ohlade.