Recepti 30. travnja 2016.

Vikend uživanje: Zobeni voćni muffini

Zobeni voćni muffini
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li muffine, isprobajte ovaj recept u kojem glavnu ulogu igraju zobene pahuljice i brusnica ili grožđice

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 337

Potrebno vam je

  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.75 šalica zobene pahuljice
  • 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 šalica mlaćenica
  • 0.33 šalica med, vrcani
  • 50 g maslac, neslani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 šalica grožđice

Priprema

  1. Zagrijati pećnicu na 190˚C sa rešetkom u sredini. Kalup za muffine premazati maslacem.
  2. Pomiješati brašno, zobene pahuljice, šećer, prašak za pecivo, sol i cimet u većoj zdjeli.
  3. U posebnoj zdjeli izmiješati mlaćenicu, med, otopljeni ohlađeni maslac i jaja. Smjesu dobivenu od tekućih sastojaka dodati smjesi od suhih sastojaka zajedno sa grožđicama ili brusnicama i miješati da se svi sastojci povežu.
  4. Dobivenu smjesu podijeliti u kalupe i peći oko 20 minuta. Muffini su pečeni kada drvena čačkalica zapiknuta u centar muffina bude čista nakon vađenja. Muffine izvaditi da se ohlade.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.