Recepti Povrće 09. kolovoza 2024.

Viralni recept zbog kojeg su svi poludjeli za krastavcima

Salata
7 MIN
0 MIN
2
JEDNOSTAVNO
salata od krastavaca, tiktok
TikToker Logan Moffitt lud je za krastavcima
foto: TikTok @logagm
Salata od krastavaca i dimljenog lososa, sa svega još par dodataka postala je pravi hit na TikToku. Donosimo recept tiktokera Logana Moffitta koji je apsolutno lud za ovim povrćem

Rajčice, lubenice, tikvice... sve su to hit ljetne namirnice. No ovog ljeta jedna je namirnica veći hit od ostalih. Riječ je o krastavcu, povrću punom vode i minerala, koje izvrsno osvježava, a od njega možeš praviti sve - od finih salata pa čak i do variva.

Kako je do toga došlo? Zahvaljujući TikToku gdje brojni tiktokeri objavljuju odlične jednostavne recepte i ideje kako na najbolji način pripremiti krastavce. Primjerice, tiktoker Logan Moffitt skupio je milijune pregleda zahvaljujući svojim videima posvećenim krastavcima, s naslovima poput "Kako pojesti cijeli krastavac" ili pak "Novi dan, novi krastavac".

@logagm

Lazy cucumber kimchi to go with cold noodles😶😶😶

♬ original sound - Logan

Krastavac u središtu pozornosti

Svojim jednostavnim idejama Logan je krastavac postavio u središte pozornosti, te su u Americi čak zabilježene nestašice ovog povrća u pojedinim supermarketima.

"Logan me influensao, bila sam danas u nabavci. Dok sam uzimala krastavce, jedna gospođa prišla mi je s leđa i pitala me kupujem li ih zbog svih tih videa na TikToku", pohvalila se jedna Loganova pratiteljica. 

OK, Hrvatsku definitivno nije zahvatila takva manija, no zašto ne bismo probali recept koji svi hvale. Riječ je o Loganovoj salati od krastavaca, u kojoj, uz to hit ljetno povrće, su i krem sir, dimljeni losos, avokado, luk, kapari i začin koji Amerikanci zovu Everything but the Bagel Seasoning, a sastoji se od sezamovih sjemenki, češnjaka u granulama, luka u granulama, sjemenki maka i krupne soli.

@logagm

Probably one of my fav cucumber recipes

♬ original sound - Logan

Ova salata može biti kompletan, osvježavajuć ljetni obrok, ali i fino hladno predjelo. Moraš ju probati. Nama se jako svidjela zbog toga što se zbilja jednostavno priprema, a i kombinacija okusa baš nam je po mjeri!

Kako kaže Logan na kraju svog videa: "Ako voliš bagelse s lososom i avokadom, voljet ćeš i ovu salatu!". A mi se slažemo s njim...

Ne gasi ekran dok kuham

Salata od krastavaca - hit s TikToka
7 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Krastavac 1 kom
  • Luk 1 kom
  • Avokado 0,50 kom
  • Krem sir 50 g
  • Kapare 1,50 žlica
  • Dimljeni losos 150 g
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Krastavac operi, odreži vrhove i nareži ga na tanke kriđke, najbolje uz pomoć mandoline. Ubaci ga u posudu s poklopcem.


  2. Dodaj krem sir, luk narezan na tanke polumjesece, kapare, avokado narezan na kockice i narezani dimljeni losos.


  3. Napravi mješavinu začina Everything but the Bagel Seasoning - pomiješaj sezamove sjemenke, češnjak i luk u granulama (prahu), sjemenke maka i krupnu sol.


  4. Dodaj mješavinu začina Everything but the Bagel Seasoning, te sol i papar prema ukusu.


  5. Poklopi posudu i dobro protresi dok se sve dobro ne sjedini. Otklopi i navali na ovu prefinu salatu!


A evo još odličnih TikTok recepata koji su nas oduševili!

majoneza Možda vas zanima... Maja Jalšovec otkrila super recept za majonezu bez jaja Špajza banana kava Možda vas zanima... HIT NA TIKTOKU: Što kažeš na banana kavu? Recepti Feta pasta Možda vas zanima... Feta pasta - za dane kad ti se baš i ne da kuhati Recepti Feta eggs Možda vas zanima... FETA EGGS - hit doručak s TikToka Recepti Otkrij zašto je TikTok poludio za ovom salatom Možda vas zanima... Otkrij zašto je TikTok poludio za ovom salatom! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.