Recepti 13. listopada 2014.

Vitello tonnato: teletina s umakom od tunjevine

Vitello tonnato: teletina s umakom od tunjevine
gastro postao gastro.24sata.hr
Poslužite teletinu s umakom od tune, srdela i kapara

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 288

Potrebno vam je

  • 1000 g teletina, mršava
  • 1 šalica pileći temeljac
  • 1 šalica vino, desertno suho
  • 1 šalica luk ,crveni
  • 0.50 šalica mrkva, crvena
  • 0.50 šalica celer, korijen
  • 1 grančica ružmarin
  • 2 kom lovorov list
  • 1 mala žlica papar
  • 2 kom tuna, konz. u ulju
  • 8 filet inćun
  • 2 mala žlica kapari
  • 2 žlica vinski ocat
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 mala žlica limunova korica
  • 0.50 šalica majoneza
  • sol
  • peršin, list

Priprema

  1. U lonac stavite teletinu, pileći temeljac, vino, luk, mrkve, celer, ružmarin, lovor i papar u zrnu.
  2. Dodajte vode koliko je potrebno da prekrije meso i zakuhajte. Smanjite vatru i poklopljeno pirjajte jedan sat. Izvadite meso da se hladi nekoliko sati, a tekućinu u kojoj se kuhala procijedite i sačuvajte.
  3. Za umak u blenderu izmiksajte tunu, srdele, kapare, bijeli vinski ocat, limunov sok i koricu. Dodajte majonezu i nastavite miksati.
  4. Dodajte žlicu tekućine u kojoj se pirjalo meso. Ohladite umak u hladnjaku. Tanko narežite meso i prelijte umakom, začinite te ukrasite kaparima i peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.