gastro postao
Poslužite teletinu s umakom od tune, srdela i kapara
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 288
Potrebno vam je
- 1000 g teletina, mršava
- 1 šalica pileći temeljac
- 1 šalica vino, desertno suho
- 1 šalica luk ,crveni
- 0.50 šalica mrkva, crvena
- 0.50 šalica celer, korijen
- 1 grančica ružmarin
- 2 kom lovorov list
- 1 mala žlica papar
- 2 kom tuna, konz. u ulju
- 8 filet inćun
- 2 mala žlica kapari
- 2 žlica vinski ocat
- 1 žlica limunov sok
- 1 mala žlica limunova korica
- 0.50 šalica majoneza
- sol
- peršin, list
Priprema
- U lonac stavite teletinu, pileći temeljac, vino, luk, mrkve, celer, ružmarin, lovor i papar u zrnu.
- Dodajte vode koliko je potrebno da prekrije meso i zakuhajte. Smanjite vatru i poklopljeno pirjajte jedan sat. Izvadite meso da se hladi nekoliko sati, a tekućinu u kojoj se kuhala procijedite i sačuvajte.
- Za umak u blenderu izmiksajte tunu, srdele, kapare, bijeli vinski ocat, limunov sok i koricu. Dodajte majonezu i nastavite miksati.
- Dodajte žlicu tekućine u kojoj se pirjalo meso. Ohladite umak u hladnjaku. Tanko narežite meso i prelijte umakom, začinite te ukrasite kaparima i peršinom.