gastro postao
Ukusan i oku ugodan desert od jagoda
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 371
Potrebno vam je
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 4 kom jaje kokošje
- 2.50 dl voda
- 80 g maslac, neslani
- 1 prstohvat sol
- 500 g jagode
- 1 žlica vanilin šećer
- 0.50 kom limunova korica
- 5 dl vrhnje za šlag
- 6 žlica šećer, kristal
Priprema
- Jagode operite i polovicu stavite na stranu. Ostatak pomiješajte s vanilin šećerom i ostavite da se šećer otopi. Pristavite vodu s maslacem, solju i limunovom korom. U uzavrelu vodu uspite brašno i miješajte na vatri dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki lonca.
- Ostavite tijesto u jednoj posudi da se malo ohladi, a zatim u njega mikserom umiješajte jedno po jedno jaje. Slastičarskom vrećicom napravite na limu obloženom papirom za pečenje 12 hrpica. Pecite ih 20 minuta na 220°C.
- Jagode koje ste pomiješali s vanilin šećerom protisnite kroz sito. One ostale narežite na ploške. Istucite čvrsto slatko vrhnje sa šećerom i pomiješajte s pasiranim jagodama. Vodoravno prerežite pečeno tijesto dok je još toplo. Kad se ohladi, napunite vjenčiće mješavinom vrhnja i jagoda, posložite po nekoliko ploški cijelih jagoda pa poklopite. Pospite šećerom u prahu.
Hrpice posložite u krug s jednakim razmakom između. Dok se budu pekle, narast će i spojit se u veliki vijenac. Nenapunjeni vjenčići mogu se duboko smrznuti. Ispečene i još vruće zamotajte, ostavite da se ohlade i naglo zamrznite.
Izvor Skuhatćute