Sezona cikle u punom je jeku stoga je pravo vrijeme da je iskoristiš za pripremu fantastičnog ručka. Zbog svog slatkastog i zemljanog okusa, cikla je odlična u kombinaciji sa začinima kao što su kim, korijander ili crni papar. S ciklom možeš pripremiti fantastičan kremasti rižoto, aromatičnu juhu ili tjesteninu s nešto drugačijim pestom. U nastavku ti donosimo jednostavne recepte za sva tri jela, sigurni smo da će ti se svidjeti!
Kremasti rižoto s ciklom
Jednostavan za pripremu, dekorativan i prije svega ukusan, rižoto od cikle oduševit će i najzahtjevnija nepca! Priprema je zaista jednostavna, a za kuhanje je potrebno izdvojiti 30 minuta. Rižoto možeš poslužiti uz feta sir ili neki jači sir, poput ovčjeg ili kozjeg, a odlično će pasati i nekoliko krupno nasjeckanih oraha. Za pripremu rižota upotrijebi Arborio rižu. Uživaj!
Krem juha od cikle, jabuke i đumbira
Donosimo ti recept za nešto drugačiju, ali neodoljivu krem juhu od cikle - toplu, laganu i zasitnu, osvježavajuću i zimsku. Možeš pokušati obogatiti okus juhe toplim aromama cimeta, đumbira i klinčića. U svakom slučaju, ova lagana juha oduševit će te svojim osvježavajućim okusom i jednostavnošću pripreme. Recept te čeka na linku u nastavku.
Tjestenina s pestom od cikle
Laura Roman pripremila je recept za neobičan crveni pesto u kojem se kriju cikla i tostirane bučine sjemenke. Pesto možeš koristiti i s običnom tjesteninom, a ako želiš “lakšu” verziju, možeš napraviti i zoodles, odnosno špagete od tikvice. U svakom ćeš slučaju imati jedno neobično i fino ružičasto jelo! Recept se nalazi na linku u nastavku.