Recepti 16. prosinca 2021.

Voliš ciklu? Isprobaj tri odlična recepta za današnji ručak!

; Tri ukusna i brza jela s ciklom foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremi maštovita i ukusna jela s ciklom! Imamo tri odlična recepta...

Sezona cikle u punom je jeku stoga je pravo vrijeme da je iskoristiš za pripremu fantastičnog ručka. Zbog svog slatkastog i zemljanog okusa, cikla je odlična u kombinaciji sa začinima kao što su kim, korijander ili crni papar. S ciklom možeš pripremiti fantastičan kremasti rižoto, aromatičnu juhu ili tjesteninu s nešto drugačijim pestom. U nastavku ti donosimo jednostavne recepte za sva tri jela, sigurni smo da će ti se svidjeti!
 

Kremasti rižoto s ciklom

Jednostavan za pripremu, dekorativan i prije svega ukusan, rižoto od cikle oduševit će i najzahtjevnija nepca! Priprema je zaista jednostavna, a za kuhanje je potrebno izdvojiti 30 minuta. Rižoto možeš poslužiti uz feta sir ili neki jači sir, poput ovčjeg ili kozjeg, a odlično će pasati i nekoliko krupno nasjeckanih oraha. Za pripremu rižota upotrijebi Arborio rižu. Uživaj!

 

cikla, rižoto od cikle Možda vas zanima... Fini, kremasti rižoto od cikle - jelo za uživanje Recepti

 

 | Author: Shutterstock Rižoto s ciklom, foto: Shutterstock

 

Krem juha od cikle, jabuke i đumbira

Donosimo ti recept za nešto drugačiju, ali neodoljivu krem juhu od cikle - toplu, laganu i zasitnu, osvježavajuću i zimsku. Možeš pokušati obogatiti okus juhe toplim aromama cimeta, đumbira i klinčića. U svakom slučaju, ova lagana juha oduševit će te svojim osvježavajućim okusom i jednostavnošću pripreme. Recept te čeka na linku u nastavku. 

 

Možda vas zanima... Za hladne dane: Juha od cikle, jabuke i đumbira Kolumne

 

 | Author: Od slatkoga slađe Juha od cikle, foto: Od slatkoga slađe

Tjestenina s pestom od cikle

Laura Roman pripremila je recept za neobičan crveni pesto u kojem se kriju cikla i tostirane bučine sjemenke. Pesto možeš koristiti i s običnom tjesteninom, a ako želiš “lakšu” verziju, možeš napraviti i zoodles, odnosno špagete od tikvice. U svakom ćeš slučaju imati jedno neobično i fino ružičasto jelo! Recept se nalazi na linku u nastavku

 

Možda vas zanima... Tjestenina s odličnim s pestom od cikle Kolumne

 

špageti od cikle | Author: Getty Images Zoodles s pestom od cikle, foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.