Recepti 20. rujna 2020.

Vafli koji podsjećaju na omiljene cimet rolice

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Sladak i mirisan, ovaj doručak stvoren je za lijena jesenska jutra, a odlično će se složiti i uz šalicu prve jutarnje kave ili čaja.

Pripremi jednostavnu smjesu, dodaj joj slatki dodatak kao što je premaz od cimeta i smeđeg šećera, a zatim sve dodatno začini finim umakom od krem sira.

 

Možda vas zanima... Mali trikovi: Pet sjajnih jela iz aparata za waffle Špajza

 

Kombinaciji možeš dodati i omiljene orašaste plodove. Odlična ideja bit će orasi, tostirani lješnjaci ili bademi.

Vafle s cimetom posluži uz prvi jutarnji topli napitak i uživaj u raskošnom i stvarno slatkom početku dana.

 

Možda vas zanima... Croffle - slasni spoj waffla i kroasana koji nas je oduševio Špajza

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


Sastojci za vafle:

  • 220 g brašna
  • 2 žlice šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 400 ml mlijeka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 3 žlice ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli

Sastojci za premaz od cimeta:

  • 4 žlice maslaca
  • 1 žlica cimeta
  • 3 žlice smeđeg šećera

Sastojci za preljev od krem sira:

  • 2 žlice maslaca
  • 150 g krem sira
  • 3 žlice šećera u prahu
  • Pola žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Najprije dobro pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  2. U sredini napravi rupu, pa dodaj jaja, mlijeko, limunov sok, ulje i ekstrakt vanilije koje si prethodno povezala pjenjačom.
  3. Sve sastojke poveži dok ne dobiješ glatku smjesu.
  4. Zagrij aparat za waffle i peci dio po dio dok ne potrošiš svu smjesu.
  5. Dok se vafli peku, pripremi premaz od cimeta tako da pomiješaš rastopljeni maslac, smeđi šećer, cimet i ostaviš sa strane dok se wafli ne ispeku.
  6. Za nadjev od krem sira, pomiješaj krem sir koji si najprije otopila u mikrovalnoj, dodaj ekstrakt vanilije, šećer u prahu i otopljeni maslac.
  7. Kada su vafli gotovi, poprskaj ih preljevom od cimeta, a zatim sve podebljaj premazom od krem sira.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.