gastro postao
Sladak i mirisan, ovaj doručak stvoren je za lijena jesenska jutra, a odlično će se složiti i uz šalicu prve jutarnje kave ili čaja.
Pripremi jednostavnu smjesu, dodaj joj slatki dodatak kao što je premaz od cimeta i smeđeg šećera, a zatim sve dodatno začini finim umakom od krem sira.
Kombinaciji možeš dodati i omiljene orašaste plodove. Odlična ideja bit će orasi, tostirani lješnjaci ili bademi.
Vafle s cimetom posluži uz prvi jutarnji topli napitak i uživaj u raskošnom i stvarno slatkom početku dana.
Sastojci za vafle:
- 220 g brašna
- 2 žlice šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 jaja
- 400 ml mlijeka
- 2 žlice limunovog soka
- 3 žlice ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
Sastojci za premaz od cimeta:
- 4 žlice maslaca
- 1 žlica cimeta
- 3 žlice smeđeg šećera
Sastojci za preljev od krem sira:
- 2 žlice maslaca
- 150 g krem sira
- 3 žlice šećera u prahu
- Pola žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
- Najprije dobro pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- U sredini napravi rupu, pa dodaj jaja, mlijeko, limunov sok, ulje i ekstrakt vanilije koje si prethodno povezala pjenjačom.
- Sve sastojke poveži dok ne dobiješ glatku smjesu.
- Zagrij aparat za waffle i peci dio po dio dok ne potrošiš svu smjesu.
- Dok se vafli peku, pripremi premaz od cimeta tako da pomiješaš rastopljeni maslac, smeđi šećer, cimet i ostaviš sa strane dok se wafli ne ispeku.
- Za nadjev od krem sira, pomiješaj krem sir koji si najprije otopila u mikrovalnoj, dodaj ekstrakt vanilije, šećer u prahu i otopljeni maslac.
- Kada su vafli gotovi, poprskaj ih preljevom od cimeta, a zatim sve podebljaj premazom od krem sira.
Dobar tek!