Recepti 28. ožujka 2015.

Wellington u lisnatom tijestu

Wellington-u-lisnatom-tijestu
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Probajte ovu mesnu poslasticu koja će oduševiti vaše nepce

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 462

Potrebno vam je

  • 600 g biftek
  • 400 g gljive miješane, razne
  • 300 g lisnato tijesto
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 žličica senf
  • ulje, biljno
  • 1 žlica maslac, slani
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Začinite goveđi biftek i popržite ga sa svih strana. Premažite ga senfom i ostavite da se ohladi.
  2. U istoj tavi popržite luk i gljive, začinite, dodajte maslac pa ohladite.
  3. Razvucite tijesto u pravokutnik, po njemu rasporedite gljive, na sredinu stavite biftek i obložite ga tijesom.
  4. Stavite u hladnjak na deseta minuta, premažite tijesto žumanjkom i pecite 35 minuta na 200C.

Izvor Uskrsna kuharica 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.