Recepti Uskršnje delicije 16. ožujka 2018.

Za uskrsni doručak: Aromatične pletenice

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uskrsni je doručak važniji čak i od uskrsnog ručka pa uložite vrijeme i trud u svaku komponentu koju servirate. Ono što nikako ne možete zanemariti su peciva!

Napravite aromatične i mekane pletenice po kojima će vaš dom mirisati cijelo jutro. Uživat ćete u svakom zalogaju i neće vam biti krivo što se posvetili i pripremi peciva.

 

Možda vas zanima... Sva peciva na jednom mjestu - naši omiljeni recepti Špajza

 

Sastojci:

  • 1 šalica + 2 žlice tople vode
  • 1 1/2 žličica Dr. Oetker suhog kvasca
  • 2 žlice šećera
  • 3 žlice rastopljenog maslaca
  • 2 žličice soli
  • 3 šalice glatkog brašna

Za premazivanje:

  • 3 žlice rastopljenog maslaca
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice suhih začina (bosiljka, timijana, origana)


Priprema:

  1. U posudi pomiješati sve sastojke za tijesto osim brašna; dodavati brašno postupno i miksati električnim mikserom s nastavkom za tijesto - oko 7 minuta, dok tijesto ne postane glatko i elastično. 
  2. Prebaciti tijesto u drugu posudu, nauljenu i pokriti ga krpom te ostaviti sat (do sat i pol) vremena da se digne i udvostruči.
  3. Kada se tijesto diglo, izmijesiti ga još jednom i na pobrašnjenoj površini izrezati na 12 jednakih dijelova (ako želite manje, narežite na 24 komada) i rukom ih valjati u male valjke duljine 15 cm.
  4. Poslagati ih na papir za pečenje u posudu za pečenje i ostaviti ponovno sat vremena da se dižu. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i peći ih 12 - 15 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi.
  5. U međuvremenu, pripremiti smjesu za premazivanje: pomiješati sve sastojke u posudi i kada su štapići gotovi, izvaditi ih iz pećnice i odmah premazati ovom smjesom Ostaviti ih da se ohlade do sobne temperature i poslužiti.

Želimo vam ugodan blagdanski vikend!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.