Cupcakes kolačići odličan su izbor ako organizirate neku proslavu ili jednostavno druženje s prijateljicama! Ovi nježni kolačići s bogatom aromom vanilije jednostavno se pripremaju, a osvojit će vas na prvu!
Tijesto 
•    3 bjelanjka
•    240 g glatkog brašna
•    2 žličice praška za pecivo
•    170 g šećera
•    3 žlice arome vanilije
•    75 ml ulja
•    120 ml tekućeg jogurta
•    120 ml mlijeka
Krema 
•    3 žutanjka
•    375 ml mlijeka
•    100 g šećera
•    1 vanilin šećer
•    40 g brašna
•    2 žlice arome vanilije
•    200 ml slatkog vrhnja
 
Priprema:
- Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera. U zdjeli pomiješajte ulje, jogurt, mlijeko i aromu vanilije pa uz lagano miksanje dodajte brašno i prašak za pecivo. Na kraju kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Napunite košarice za muffine do 3/4 i stavite ih peći 15-20 minuta na temperaturu od 180 ºC.
- Za pripremu kreme žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno i malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno s aromom vanilije zagrijte do vrenja. Kipuće mlijeko lagano ulijevajte u posudu sa žutanjcima i lagano mutite pjenjačom.
- Zatim sve vratite natrag u lonac u kojem se kuhalo mlijeko. Kremu kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri, dok se ne zgusne.
- Kuhanu kremu izlijte u zdjelicu, prekrijte površinu prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica i ostavite da se ohladi. U ohlađenu kremu dodajte tučeno slatko vrhnje.
- Kremu od vanilije stavite u slastičarsku vreću sa željenim nastavkom za ukrašavanje i nanesite na ohlađene kolačiće.
Dobar tek!
Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
    