Recepti 188 prikaza 20. ožujka 2017.

Za vaše najmilije: Cupcakes s kremom od vanilije

Jannette Razum
Zašto volimo Cupcakes? Zato što su jednostavni za pripremu, vrlo su maštovito i veselo ukrašeni, ali prije svega vrlo su ukusni! Njihova šarmantnost osobito dolazi do izražaja ako kremi dodate malo boje za kolače i ih posipate šarenim mrvicama...

Cupcakes kolačići odličan su izbor ako organizirate neku proslavu ili jednostavno druženje s prijateljicama! Ovi nježni kolačići s bogatom aromom vanilije jednostavno se pripremaju, a osvojit će vas na prvu!

Tijesto 
•    3 bjelanjka
•    240 g glatkog brašna
•    2 žličice praška za pecivo
•    170 g šećera
•    3 žlice arome vanilije
•    75 ml ulja
•    120 ml tekućeg jogurta
•    120 ml mlijeka

Krema 
•    3 žutanjka
•    375 ml mlijeka
•    100 g šećera
•    1 vanilin šećer
•    40 g brašna
•    2 žlice arome vanilije
•    200 ml slatkog vrhnja

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

Priprema:

  1. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera. U zdjeli pomiješajte ulje, jogurt, mlijeko i aromu vanilije pa uz lagano miksanje dodajte brašno i prašak za pecivo. Na kraju kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  2. Napunite košarice za muffine do 3/4 i stavite ih peći 15-20 minuta na temperaturu od 180 ºC.
  3. Za pripremu kreme žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno i malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno s aromom vanilije zagrijte do vrenja. Kipuće mlijeko lagano ulijevajte u posudu sa žutanjcima i lagano mutite pjenjačom.
  4. Zatim sve vratite natrag u lonac u kojem se kuhalo mlijeko. Kremu kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri, dok se ne zgusne.
  5. Kuhanu kremu izlijte u zdjelicu, prekrijte površinu prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica i ostavite da se ohladi. U ohlađenu kremu dodajte tučeno slatko vrhnje.
  6. Kremu od vanilije stavite u slastičarsku vreću sa željenim nastavkom za ukrašavanje i nanesite na ohlađene kolačiće.

Dobar tek!

Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.