Cupcakes kolačići odličan su izbor ako organizirate neku proslavu ili jednostavno druženje s prijateljicama! Ovi nježni kolačići s bogatom aromom vanilije jednostavno se pripremaju, a osvojit će vas na prvu!
Tijesto
• 3 bjelanjka
• 240 g glatkog brašna
• 2 žličice praška za pecivo
• 170 g šećera
• 3 žlice arome vanilije
• 75 ml ulja
• 120 ml tekućeg jogurta
• 120 ml mlijeka
Krema
• 3 žutanjka
• 375 ml mlijeka
• 100 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 40 g brašna
• 2 žlice arome vanilije
• 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera. U zdjeli pomiješajte ulje, jogurt, mlijeko i aromu vanilije pa uz lagano miksanje dodajte brašno i prašak za pecivo. Na kraju kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Napunite košarice za muffine do 3/4 i stavite ih peći 15-20 minuta na temperaturu od 180 ºC.
- Za pripremu kreme žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno i malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno s aromom vanilije zagrijte do vrenja. Kipuće mlijeko lagano ulijevajte u posudu sa žutanjcima i lagano mutite pjenjačom.
- Zatim sve vratite natrag u lonac u kojem se kuhalo mlijeko. Kremu kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri, dok se ne zgusne.
- Kuhanu kremu izlijte u zdjelicu, prekrijte površinu prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica i ostavite da se ohladi. U ohlađenu kremu dodajte tučeno slatko vrhnje.
- Kremu od vanilije stavite u slastičarsku vreću sa željenim nastavkom za ukrašavanje i nanesite na ohlađene kolačiće.
Dobar tek!
Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!