Recepti 03. listopada 2014.

Začinjena rolada od svinjetine

gastro postao gastro.24sata.hr
S ovom roladom ima dosta posla oko pripreme i pečenja, ali kad ju probate, shvatit ćete da se trud isplatio

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 381

Potrebno vam je

  • 1000 g svinjetina, mršava
  • 150 g mljeveno meso
  • 3 kom jetra pileća
  • 2 šalica špinat
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 4 režanj češnjak
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica krušne mrvice
  • mažuran
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Prepržite luk na malo ulja. Kad postane proziran, dodajte mljevenu svinjetinu pa nakon deset minuta usitnjena pileća jetrica i pržite još pet-deset minuta.
  2. Maknite s vatre i ohladite. Nakon toga dodajte sol i papar pa umiješajte jaje i mažuran. Umiješajte krušne mrvice i sve dobro promiješajte.
  3. Na istučeni svinjski odrezak (1000 g) poredajte špinat. Preko toga rasporedite smjesu s mesom pa narezanu mrkvu. Sve zarolajte i učvrstite kuhinjskim koncem. Natrljajte meso solju, paprom i češnjakom.
  4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Podlijevajte često roladu sokovima od pečenja i pecite dva sata.

S ovom roladom ima dosta posla oko pripreme i pečenja, ali kad ju probate, shvatit ćete da se trud isplatio

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.