gastro postao
S ovom roladom ima dosta posla oko pripreme i pečenja, ali kad ju probate, shvatit ćete da se trud isplatio
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 381
Potrebno vam je
- 1000 g svinjetina, mršava
- 150 g mljeveno meso
- 3 kom jetra pileća
- 2 šalica špinat
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 4 režanj češnjak
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica krušne mrvice
- mažuran
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje suncokretovo
Priprema
- Prepržite luk na malo ulja. Kad postane proziran, dodajte mljevenu svinjetinu pa nakon deset minuta usitnjena pileća jetrica i pržite još pet-deset minuta.
- Maknite s vatre i ohladite. Nakon toga dodajte sol i papar pa umiješajte jaje i mažuran. Umiješajte krušne mrvice i sve dobro promiješajte.
- Na istučeni svinjski odrezak (1000 g) poredajte špinat. Preko toga rasporedite smjesu s mesom pa narezanu mrkvu. Sve zarolajte i učvrstite kuhinjskim koncem. Natrljajte meso solju, paprom i češnjakom.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Podlijevajte često roladu sokovima od pečenja i pecite dva sata.
S ovom roladom ima dosta posla oko pripreme i pečenja, ali kad ju probate, shvatit ćete da se trud isplatio
Izvor Skuhatćute