gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 423
Potrebno vam je
- 2000 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 400 ml voda
- 0.50 šalica med, vrcani
- 60 g sol
- 1 žlica curry
- 1 žlica čili u prahu
- 2 mala žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- 1 mala žlica slatka paprika
- ulje suncokretovo
Priprema
- Stavite batake u plastičnu vrećicu s vodom, medom i solju pa zatvorite i ostavite u hladnjaku sat i pol. U međuvremenu pomiješajte curry, čili, kakao, kumin i papriku u prahu u plastičnoj vrećici s patentnim zatvaračem.
- Izvadite piletinu iz hladnjaka i obrišite kuhinjskim ručnikom. Stavite je u vrećicu sa začinima i protresite pa prebacite u posudu i ostavite da odstoji 30 minuta. Prelijte s malo ulja i pecite na grill-tavi dok ne dobije boju.
Izvor Skuhatćute