Recepti 13. listopada 2014.

Začinjeno pile na “pivu“

gastro postao gastro.24sata.hr
Možda vam se cijela ova priprema čini pomalo smiješna, ali konačan rezultat će vas ugodno iznenaditi

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 868

Potrebno vam je

  • 1 žlica svježe mljeveni papar
  • 1 žlica sol
  • 1 žlica crvena paprika
  • 1 žlica korijander
  • 1 žlica kim
  • 2 žlica češnjak u prahu
  • 1 žlica cajenski papar
  • 0.50 šalica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 kom limun
  • 1500 g pile (cijelo, prosjek )
  • 3 dl pivo

Priprema

  1. Tjedan prije pripreme jela izmiješajte začine (korijander i kim u prahu) i spremite ih u hladnjak.
  2. Prije pečenja natrljajte pile začinima iznutra i izvana.
  3. Otvorite limenku te odlijte malo piva. Pile “posjednite” na limenku i smjestite ga u lim za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180°c i pecite oko sat vremena.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.