Recepti 03. listopada 2014.

Zagrebačke kocke

gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladni užitak s orasima, lješnjacima i jabukama

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 115

Tijesto (1)

  • 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1.50 dl ulje suncokretovo
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 10 g prašak za pecivo
  • mljeveni cimet

Tijesto (2)

  • 4 kom bjelanjak kokošji
  • 200 g šećer, kristal
  • 10 g vanilin šećer
  • 100 g orah, mljeveni
  • 4 kom jabuka (cijela)

Glazura

  • 100 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 100 g tamna čokolada

Priprema

  1. Sve sastojke za prvo tijesto dobro izmutite pa stavite peći u dobro namazan i pobrašnjen lim na umjerenoj temperaturi. Pecite dok kolač ne dobije laganu koru.
  2. Izvadite iz pećnice i na polupečeno tijesto stavite drugo tijesto. Njega pripremite tako da sve sastojke lagano izmiješate (jabuku naribajte). Kad sve bude gotovo, izvadite iz pećnice i prelijte čokoladnom glazurom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.