gastro postao
Čokoladni užitak s orasima, lješnjacima i jabukama
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 115
Tijesto (1)
- 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1.50 dl ulje suncokretovo
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 10 g prašak za pecivo
- mljeveni cimet
Tijesto (2)
- 4 kom bjelanjak kokošji
- 200 g šećer, kristal
- 10 g vanilin šećer
- 100 g orah, mljeveni
- 4 kom jabuka (cijela)
Glazura
- 100 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 100 g tamna čokolada
Priprema
- Sve sastojke za prvo tijesto dobro izmutite pa stavite peći u dobro namazan i pobrašnjen lim na umjerenoj temperaturi. Pecite dok kolač ne dobije laganu koru.
- Izvadite iz pećnice i na polupečeno tijesto stavite drugo tijesto. Njega pripremite tako da sve sastojke lagano izmiješate (jabuku naribajte). Kad sve bude gotovo, izvadite iz pećnice i prelijte čokoladnom glazurom.
Izvor Skuhatćute